Rychlé spojení a zvuk ve špičkové kvalitě = VoLTE od O2

Na přelomu roku jsme spustili službu volání přes nejmodernější mobilní datovou síť LTE, tzv. VoLTE. VoLTE je zkratka z Voice over LTE, označení technologie pro přenos hlasu po mobilní datové síti LTE. Zákazníkům přináší špičkový zvuk v digitální HD kvalitě s potlačením okolního hluku, velmi rychlé navázání hovoru a možnost současného vysokorychlostního přenosu dat i během hovoru. Ceny hovorů se nemění, spotřebovaná data se nezapočítávají do datových přenosů. Pro využití VoLTE není dokonce třeba mít datovou službu aktivní.

Aby mohl zákazník VoLTE použít, musí být v oblasti pokrytí sítí LTE, které dnes zahrnuje 99 % území České republiky, mít LTE SIM kartu a telefon, který tuto technologii podporuje. Podporu zajišťuje přímo výrobce telefonu aktualizací jeho softwaru. V současné době je lze pořídit v distribuční síti O2.

Funkční zůstávají také všechny tzv. USSD kódy pro nastavování služeb, nelze používat pouze službu spojovatelky. VoLTE zatím není dostupné v roamingu, protože většina zahraničních operátorů tuto službu nepodporuje. Při mezinárodních hovorech se tak hovor na straně volajícího spojuje prostřednictvím VoLTE, to znamená rychleji, avšak není k dispozici HD kvalita zvuku. Stejně probíhá spojení s účastníkem, který není vybaven telefonem VoLTE nebo není v pokrytí sítě LTE.

V současnosti O2 ve své distribuci nabízí dva telefony s podporou VoLTE: Samsung Galaxy S7 a Samsung Galaxy S7 edge. Nabídka se však bude rychle rozšiřovat na další typy a značky.

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Volat přes LTE mohou i předplacenkáři
Nahoru