Víly vily věnce a psi na ně z vily vyli – Jste přeborníci na pravopis?

Sveřepí šakali zavile vyli na bílý měsíc, to určitě dobře znáte z filmu Marečku podejte mi pero. Jenže podobných chytáků nabízí čeština mnoho a ruku na srdce, kdo si je všechny pamatuje. A co teprve studenti, kteří jednou špatně zavyjí a už si domů nesou kouli.

Naštěstí tady může pomoct smartphone. Mezi tunami aplikací na aplikačních portálech jsou i desítky takových, které se dobře hodí pro školní léta. Protože stále platí, těžko na cvičišti a lehko na bojišti. A proto si zkuste dát pravopisný test ještě před tím, než vám bude ve škole hrozit pětka.

Velmi dobře zpracovaná je aplikace Nauč se pravopis. Je zdarma, připlatit si můžete za osobního lektora a několik dalších drobností. A nenatrefíte zde na obtěžující reklamy a pokud se přihlásíte přes sociální síť G+, můžete soutěžit s ostatními. Aplikace je k dispozici pro operační systémy Android a iOS (iPhony).

Testů nabízí aplikace šest, z toho pět jich je v základní nabídce zdarma. Na vyjmenovaná slova, na s/z, proklepnout si můžete i mě/mně, koncovky, účka a za drobný poplatek i velká a malá písmena. Testy jsou přehledně zpracované, vybíráte ze dvou variant a hned po zodpovězení otázky se dozvíte správnou odpověď.

Otázek je v každém testu až 40 – můžete si počet nastavit a mění se. Takže si testy můžete opakovat a opakovat. Jsou zde běžná slova i diktátové chytáky. Takže jako příprava do školy funguje aplikace výborně. Jsou zde i dva taháky. V jednom najdete vyjmenovaná slova, v druhém rody včetně podrobností.

Aplikace Nauč se pravopis je jednoduchá, ale praktická. Vyzkoušeli jsme několik podobných, najdete jich na aplikačních portálech poměrně dost, ale právě Nauč se pravopis považujeme na nejpraktičtější pomůcku pro všechny, kteří nemrskají pravopis jako když bičem mrská. A nemusí to být jen příprava na školní diktát.

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Mobilní aplikace z vás dokážou vytáhnout tisíce korun. Vlastně za nic
Nahoru