Milujete rozespalé lidi? Teď je můžete budit

Nápad za milion. Místo otravného pípání budíku můžete budit spáče po celém světě, nebo se nechat sami někým jiným vzbudit. Tak funguje sociální budík Wakie.

Hned na začátku musíme upozornit, že to zatím má háček. Služba sice částečně funguje po celém světě, ale jen pokud chcete někoho budit. Pokud se sami chcete nechat probrat ze sna někým jiným, tak máte momentálně smůlu. Tímto směrem to zatím funguje jen v některých zemích. Přesto je to velmi zajímavý nápad a také velmi úspěšný.

Wakie je aplikace pro všechny mobilní platformy (Android, iOS, Windows Phone). Musíme ale upozornit, že aplikace není lokalizovaná do češtiny. Je zdarma, nic se neplatí ani za provoz a všechny hovory probíhají přes internet. Autoři ji prezentují jako sociální hru a v podstatě mají pravdu. Okolo aplikace se vytvořila silná komunita uživatelů, už jich jsou přes dva miliony.

Jak to funguje? Snadno. Po registraci si v aplikaci nastavíte budík (zde jak jsme již psali, jen pokud jste v některé z podporovaných zemí) třeba na osmou ráno a v uvedený čas vám někdo zavolá. Vy si můžete nastavit, že potřebujete povzbudit, že potřebujete rozveselit, nebo si chcete jen popovídat třeba v němčině. Váš status se objeví ostatním, kteří na něj budou v uvedený čas upozorněni a mohou vám zavolat.

Samozřejmě to funguje i obráceně (to platí i pro nás v Česku) a můžete být tím, kdo jiného probudí. Pokud se obáváte, že takto dáte veřejně k dispozici své jméno a telefonní číslo, tak se bát nemusíte. Služba je anonymní, vystupujete pod svým nickem a volání je anonymní, funguje čistě přes aplikaci.

Pokud se na zavolání ještě nechcete probudit, tak můžete budík či spíš hovor odsunout. Ale když už vám někdo zavolá a vy hovor přijmete, tak už ho dál odsunout nemůžete. Samotný hovor je krátký, trvá minutu a deset sekund před koncem vás zvuk upozorní, že už se blíží konec. A co když nikdo nezavolá? Tak to zvládne automat, který vám popřeje hezký den.

Wakie má skvělé hodnocení, lidem se zjevně možnost takového buzení líbí. A nemusí jít jen o buzení, můžete si nastavit, že si jen chcete popovídat a nebo si nechat říct něco milého nebo povzbuzujícího. Wakie zaujala i velká média, ve videu si můžete prohlédnout recenzi od BBC.

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Mobilní aplikace z vás dokážou vytáhnout tisíce korun. Vlastně za nic
Nahoru