8 důvodů, proč si koupit nový iPhone 16. řady

Že láska prochází designem? V tomto má Apple rozhodně pravdu. U nové 16. generace iPhonů se zaměřil hlavně na elegantní, ale přesto hravé provedení smartphonů, které pohání nejnovější čipy pro bezkonkurenční výkon. Představujeme vám několik důvodů, proč byste neměli s nákupem otálet.

Předobjednávky nových iPhonu startují 13. září ve 14:00 a na pultech se poté objeví o týden později, tedy 20. září. Nová řada iPhonu 16 má hned několik novinek a výhod. Supervýkonné čipy A18, nové boční tlačítko na straně telefonu pro ovládání fotoaparátu nebo mnohem delší výdrž baterie. V tomto článku vám představíme, proč jsou zkrátka geniální po všech stránkách.

1. Největší displej s nejužšími rámečky

iPhone 16 Pro se pyšní pevnou, a přesto lehkou titanovou konstrukcí. Díky zmenšení rámečků je vybaven větším 6,3palcovým Super Retina XDR displejem se zakulacenými rohy. Model iPhone Pro Max má zvětšený displej na 6,9 palců. S nejnovější generací ochranného skla Ceramic Shield je také výjimečně odolný.

2. Láska prochází designem

iPhone 16 Pro se představil v elegantních barvách – černý titan, bílý titan, přírodní titan a nový pouštní titan. „Základní“ iPhone 16 můžete mít dokonce v dalších hravých barvách jako jsou specifická ultramarínová, modrozelená, růžová a pak standardní bílá a černá. Obecně si tento rok Apple s vizuálním provedením pohrál a telefony jsou tak opravdu krásné.

3. Profi foťák

Apple povýšil fotoaparát na zase vyšší úroveň. S iPhonem 16 Pro zachytíte detailní makro fotky i fantastické širokoúhlé záběry nebo natočíte dokonalý zpomalený záběr díky vyspělému 48 MPx ultraširokému fotoaparátu s 5× teleobjektivem. Ve své kapse, kabelce či v ruce tak budete nosit profesionální studio.

4. Nové tlačítko na ovládání fotoaparátu

Na celé 16. řadě najdete nové boční tlačítko pro ovládání fotoaparátu. Posouváním prstu můžete upravit expozici, ostrost, přepínat mezi objektivy nebo třeba nastavit různé filtry. Jedním stisknutím otevřete aplikaci fotoaparát, druhým už fotíte. V režimu videa stisknutím začnete nahrávat.

5. Přizpůsobte si iPhone podle svého

S novou aktualizací softwaru iOS 18 si můžete přizpůsobit ikony a widgety na ploše dle svého vkusu a dát jim libovolný jednotný odstín. V aplikaci iMessage můžete k jakémukoli slovu, frázi nebo emotikonu přidat hravý animovaný efekt. Na tuto funkci si však v České republice počkáme.

6. Nový čip A18 Pro s ještě delší výdrží baterie

Speciálně vyvinutý čip A18 Pro dodává iPhonu 16 Pro mimořádnou rychlost a neuvěřitelný grafický výkon při hraní i těch nejnáročnějších her. Zajistí tak výdrž o 4 hodiny delší než u jeho předchůdce. Obecně je iPhone 16 Pro mimořádně úsporný, co se baterie týká. Přehrávat videa vydrží až 33 hodin v kuse. Nabít ho pak můžete pomocí USB-C nebo přicvaknutím MagSafe nabíječky pro rychlejší bezdrátové nabíjení.

7. S iPhonem jste v bezpečí

iPhone díky detekci autonehody dokáže poznat vážnou autonehodu a přivolá pomoc a dá vědět vašim nouzovým kontaktům. Více o této funkci naleznete na webových stránkách.

8. Péče o životní prostředí

Apple už má dlouhodobý cíl, být do roku 2030 uhlíkově neutrální. Tuto myšlenku promítá i do svých výrobků. Všechna datová centra Apple běží na 100% obnovitelné energii. iPhony 16. řady využívají víc recyklovaných kovů než jeho předchůdci a balení modelu Pro je poprvé stoprocentně vyrobené z vláken. S tím, že krabička je tenčí a snižuje uhlíkovou stopu při přepravě.

Ceny telefonů začínají na 23 989 Kč u základní verze. Všechny modely nových iPhonů včetně nově představených Apple Watch a AirPods si můžete už teď vybírat v e-shopu O2.

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Máme telefon pro každého. Díky výhodnému splátkování si můžete třeba pořídit nový Google Pixel 9 už za 500 Kč měsíčně bez navýšení 
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru