Víte, kolik je na světě výrobců mobilů? Víc, než si umíte představit

Společnost IDC vydala zajímavé statistiky prodeje smartphonů po celém světě za druhé čtvrtletí letošního roku. Jedničkou je stále Samsung následovaný Applem a trojicí čínských značek. Necelou polovinu trhu pak okupuje neuvěřitelných 195 značek.

Určitě je všechny znát nebudete, to ani není možné. Mnoho z nich působí jen v některém regionu a mnoho jich prodává své přístroje jen v jedné jediné zemi. Pět největších světových značek ale asi znát budete. Mobily čtyř výrobců z první pětice najdete v nabídce O2 – Samsung, Apple, Huawei a Lenovo. Jen Xiaomi v Evropě oficiálně neprodává a telefony proto nepodporují evropský standard LTE. Což je pro současné použití nepříjemný nedostatek.

Jasnou světovou jedničkou je stále Samsung, prodal za druhé čtvrtletí 73 milionů smartphonů. To znamená, že Samsung každou hodinu po světě prodá skoro 34 000 mobilů! Druhý Apple prodal 47,5 milionu iPhonů, což je 22 000 iPhonů každou hodinu – non stop. Opět neuvěřitelné číslo.

Třetí Huawei výrozně vyrostl, prodal za čtvtletí skoro 30 milionů smartphonů. Stejně jako páté Lenovo s prodejem 16,2 milionu smartphonů obě značky bodují smartphony s výbornou výbavou za dobrou cenu.

O čemž se můžete přesvědčit sami. Třeba v podobě Lenova P70 za nejlepší cenu na trhu 6 480 korun. Telefon má extra velkou baterii s kapacitou 4 000 mAh. A navíc disponuje funkcí, která umožňuje nabíjet přímo z telefonu další zařízení. Výbava Lenova je velmi bohatá, za uvedenou cenu je to rozhodně jedna z nejvýhodnějších koupí na trhu.

Z široké nabídky Huawei u O2 určitě stojí za pozornost úplná novinka P8 Lite. Špičkový model pořídíte za 6 895 korun. Získáte velmi výkonný smartphone s pětipalcovým displejem, tenkým designem a bohatou výbavou. Od značky Huawei najdete u nás devět modelů od nejlevnějších po top modely.

A co doporučit od světové jedničky a dvojky? To je jasné. Od Samsungu to nemůže být nic jiného než nejlepší smartphone současnosti – Samsung Galaxy S6 edge. Jeho zahnutý displej zatím konkurence nedokázala vyrobit a jeho fotoaparát je prostě špičkový. Od Applu je to pak nejprodávanější mobil na světě, tedy iPhone 6. Oba tyto mobily samozřejmě zakoupíte i u O2. V případě Samsungu včetně levnější verze Galaxy S6 bez zahnutého displeje a u Applu včetně většího modelu iPhone 6 Plus.

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Je opravdu každý smartphone vyrobený v Číně?
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru