Den dětí není jen o dárkách. Společné chvíle můžou být tím nejlepším

První vlaštovkou začínajícího léta, a tím pádem i prázdnin, je pro nejmladší z nás Mezinárodní den dětí. Každý rok rodiče vymýšlí, co by ratolestem udělalo radost. Došly vám už nápady? Přinášíme vám pár tipů, co můžete svým dětem darovat. Někdy i maličkost s nápadem vykouzlí ten nejširší úsměv.

Mezinárodní den dětí tradičně připadá na 1. června, což je v roce 2022 středa. A přestože se to může zdát jako klišé, to nejlepší, co každý rodič může svému dítku dát, je společně strávený čas. V dnešní uspěchané době může být totiž i obyčejná společná chvilka něčím, co není vždy samozřejmostí. 

I. tip: Vytvořte ze svého obýváku domácí kino

Někdy i ty nejjednodušší nápady udělají tu největší radost. A filmový večer plný popcornu, zábavy a kvalitního filmu může být přesně tím pravým ořechovým. Vytvořte u sebe doma jedinečnou atmosféru pomocí pár triků, které z obyčejného sledování televize udělá milou vzpomínku.

Tím nejdůležitějším je samozřejmě správný výběr filmu. Využijte například pestrou nabídku filmů v O2 Videotéce, kde si v sekci Dětské a rodinné vybere určitě každý. Můžete tak společně kouknout například na novinky Croodsovi: Nový věk, Mimi šéf: Rodinný podnik nebo třeba Krotitelé duchů: Odkaz. Poté stačí vytvořit pozvánku na filmový večer a nakoupit brambůrky, pizzu nebo třeba nachos. Přeci jen jednou za čas nevadí porušit zdravou životosprávu.

Vyzkoušejte také nesedět při sledování televize na gauči. Rozházejte polštáře, matrace nebo deky po podlaze a vytvořte útulný koutek. Atmosféře pomůžou třeba i drobná světýlka, pokud je máte. Jakékoliv zpestření rutiny se zkrátka zaryje do paměti.

II. tip: Minuty před usnutím

Přemýšleli jste někdy nad tím, jak naši mysl ovlivňují chvilky před usnutím? Možná právě ony určují, s jakou náladou se druhý den probudíme. Zkuste proto slavit celý „měsíc dětí“, nejen jeden den v roce. Můžete si třeba každý večer před usnutím společně přečíst jednu kapitolu z vybrané knížky.

Jak mít celou knihovnu na jednom místě? Odpovědí je O2 Knihovna, kde si můžete společně s dětmi vybrat e-knížku v záložce Beletrie pro děti a mládež. Do 15. června také platí sleva 30 procent na vybrané dětské e-knihy a audioknihy, doporučujeme například uspávací e-knihu Mám v posteli mrože, dobrodružné Případy malého detektiva a dětský cestopis Ela v zemi trollů.

Den dětí může být zároveň i skvělou příležitostí, kdy dát dítěti první tarif. Přeci jen telefon zaručuje spojení mezi členy rodiny. Využít můžete třeba Můj první tarif, který je pro mladé do 26 let. V tomto tarifu najdete za 299 korun měsíčně 120 minut volání do všech sítí, neomezené SMS zprávy do sítě O2 a 1GB dat.

Ať už se rozhodnete oslavit Mezinárodní den děti jakkoliv, nejdůležitější je, abyste si tento den zkrátka náležitě užili.

Tereza Kabešová Autor článku
Tereza Kabešová
Je jedním z O2 Ambasadorů. Radí zaměstnancům i zákazníkům s nastavením služeb. Patří mezi O2 Guru specialisty přes telefony, technologie O2, modemy, set top boxy, O2 Smart Box. V poslední době si velmi užívá i natáčení O2 Guru videí. Ve společnosti už pracuje přes pět let.
Související článek Problém tří těles nebo oblíbený Zaklínač v dubnu s 30% slevou v O2 Knihovně
Nahoru