Dáváme šanci lidem, kteří nemůžou nebo nechtějí mít plný úvazek  

Technologický start-up Flecto, jeden z vítězů letošního kola soutěže Dáváme milion, je přesvědčený o tom, že si trh práce zaslouží vstoupit do 21. století.  Svým heslem „Příležitost pracovat“ dávají najevo, že umožňují pracovat všem, tedy i těm, kteří potřebují flexibilní pracovní úvazek (nebo nemohou odpracovat plný úvazek). Jak to celé funguje, jsme se zeptali jednatelky firmy, Kateřiny Tkadlecové.  

Jak byste stručně popsali svůj byznys, firmu, činnost? V čem jste jiní než Vaše konkurence? 

S hrdostí říkáme, že přinášíme flexibilitu na trh práce. Skrze technologické řešení umožňujeme flexibilní zapojení do pracovního procesu všem, kdo nemůžou nebo nechtějí odpracovat celý úvazek. Na naší platformě si lidé hledající práci plánují a ruší směny sami bez toho, aniž by museli někam chodit nebo volat. A pro zaměstnavatele to zase znamená dodatečné lidské zdroje a možnost operativně plánovat.  

Jak jste se o soutěži Dáváme milion dozvěděli?  

Jako start-up sledujeme všechny možnosti, jak se zviditelnit. V síti LinkedIn jsme narazili na příspěvek od O2 a rozhodli jsme se, že to zkusíme.  

Jak Vašemu podnikání nebo činnosti pomáhají technologie?    

Technologie jsou pro nás klíčové a jejich využívání v oblasti lidských zdrojů je nevyhnutelné. Naše platforma v tuto chvíli stojí na automatizaci některých procesů. Co to konkrétně znamená? Uživatelé dostanou všechny informace on-line, vidí vypsané směny a o nových projektech se dozvídají v SMS notifikacích.  Pro zaměstnavatele spočívá výhoda v automatickém generování pracovních dohod, řízení objemů hodin, které lze odpracovat nebo třeba dodržování přestávek v práci.  

Změnilo se něco Vaší účastí v soutěži?   

Na čerpání své výhry v marketingové podpoře zatím čekáme, takže konkrétní dopad uvidíme až v prvním čtvrtletí roku 2023. Bylo pro nás ale zajímavé podívat se na nové projekty v regionu.   

Co byste poradili těm, kdo se chtějí přihlásit příští rok?  

Aby se nebáli a šli do toho. Svým způsobem je to i forma propagace a pokud začínáte s projektem, je dobré být vidět.  

Plánujete nějaké novinky?  

Určitě ano, už jsem zmínila automatizaci. Za další můžu v tuto chvíli zmínit, že plánujeme vývoj dalších funkcionalit, a to i na bázi strojového učení. Je toho daleko víc, ne všechno ale můžu v tuto chvíli prozradit.  

Jaký je Váš nejoblíbenější produkt nebo služba? Případně, co Vás na Vaší činnosti baví a naplňuje nejvíc?   

Baví nás diskutovat o flexibilitě a ukazovat zaměstnavatelům, že je na čase začít to efektivně řešit. Nakonec se vždycky ukáže, že počáteční obavy byly zbytečné a oni jsou flexibilnější, než si na počátku mysleli. Celkově mě baví něco tvořit, inovovat a v důsledku toho věci měnit, což je skvělé. 

  

Děkuji za rozhovor. 

Související článek Obránci v digitální éře. S čím firmám pomáhají etičtí hackeři?
Nahoru