Děsivé horory i pohádky. Které filmy nesmíte vynechat při halloweenském maratonu?

Dlouhé stíny poskakují po stěnách temného pokoje a v rozšklebené dýni hoří svíčka. Ve vzduchu visí očekávané napětí a vůně teplého popcornu. Za oknem noc. A před televizí rozpačité ticho. Halloween si žádá pořádnou dávku skvělých filmů. Ale který snímek si vybrat?  Halloween. Svátek, který u nás každým rokem nabírá na popularitě. Vydlabané dýně, pavučiny, převleky a kostýmy, horory. Filmový maraton ale nemusí být vzrušujícím zážitkem jen pro dospělé, na své si přijdou i děti.

Neplýtvejte svůj čas hledáním filmových trháků, přinášíme tipy na nejlepší halloweenské filmy z O2 Videotéky. Zamkněte dveře, vezměte si teplou deku a rozdělejte brambůrky. Začíná #MovieNight.

Míra děsivosti: Bezstarostné snění

Halloween je atraktivní pro děti i dospělé a nemusí se nést jen ve znamení hororů, krimi a thrillerů. Začněme proto u oddechovek, které si užije celá rodina. Upíři, vlkodlaci i mumie v roztomilém balení. Monstrózní animák Hotel Transylvánie je ideální volbou pro dětské publikum, u kterého se pobaví i dospělí. Napínavý děj, hezké zpracování, skvělý dabing i neotřelé vtipy jsou zárukou večerní zábavy.

A u příšerek zůstaneme, konkrétně u Příšerek s.r.o. Tradiční pixarovka plná monster, kterou diváci mohli poprvé vidět už před dvaceti lety, samozřejmě nesmí chybět. Přestože všichni asi víte, o čem animovaný film je, kdy naposledy jste ho viděli? Možná právě Halloween je ideální příležitostí oprášit tento legendární animák.

Míra děsivosti: Raději rozsvítím na noc lampičku

Mimozemšťané přistávající na planetu Zemi. Možné klišé, které se ale ve filmu Příchozí mění na provokativní, neotřelý a napínavý sci-fi thriller. Nečekejte ovšem žádné zelené bytosti ve stříbrných kombinézách! Příchozí přinášejí Zemi důležitou zprávu, kterou dokáže rozluštit pouze nadaná lingvistka. Dokáže včas pochopit, co se nám snaží v dýmu zahalení mimozemšťané sdělit?

Kromě duchů a kostlivců k Halloweenu neodmyslitelně patří i upíři. Děsiví, nesmrtelní a krvelační. Nyní nenarážím na krasavce ze Stmívání, ale myslím tím klasiku z roku 1994. Hvězdně obsazený film Interview s upírem nadchne dějovou linkou, krásnými kostýmy i mrazivou atmosférou.

Míra děsivosti: Klidný spánek? Už asi nikdy

Není nic děsivějšího, než když je film inspirovaný skutečnými událostmi. O to větší hrůza nastává, když se jedná o horor. Film V zajetí démonů vychází ze vzpomínek a příběhů manželů Warrenových, odborníků na paranormální jevy. Jenže s tím, co objevili v domě plným duchů, se nesetkali ještě ani tito profíci. Nepřátelský démon plný vzteku, který tyranizuje rodinu Perronových v jejich novém domě, dostane i ostřílené milovníky hororů.

Žádné laciné lekačky, ale pořádný psychologický thriller, při kterém se vám strachem postaví vlasy na zátylku. Houstnoucí atmosféra, která filmem prostupuje stejně jako tísnivý soundtrack, vygraduje v poslední části filmu Děsivé dědictví. Buďte ale při sledování pozorní, film má nepředvídatelný konec a závěr thrilleru vás srazí na kolena. Jste připraveni se ponořit do nervy drásajícího prostředí, ze kterého vám naskočí husí kůže?

Ani jeden z našich tipů se netrefil do vašeho gusta? Nevadí, protože O2 Videotéka nabízí nepřeberné množství filmů všech žánrů. Vybrat si můžete z romantických, českých i dokumentárních snímků a užít si tak svůj filmový maraton naplno.

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Najděte Nema a zatančete si s Popelkou. V O2 Videotéce na vás čekají animované klasiky
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru