Nový iPhone? 13 důvodů proč ho chtít!

Tento týden se konala tradiční prezentace nových produktů Apple, Apple Keynote. Představeny byly novinky v celé paletě mobilních hardware zařízení i informace o Apple TV+. Největší pozornosti se ale stejně těší, jako vždy, nové iPhony. Apple představil několik novinek u jeho ikonického zařízení, jehož předobjednávky na našem eshopu startují již dnes, 17. září v 14.00. Prodej a doručení předobjednaných zařízení bude probíhat od 24. září. Sepsali jsme pro vás symbolických 13 důvodů, proč si nový iPhone pořídit.

Supervýkonný čip A15

Všechny nové iPhony jsou osazeny supervýkonným čipsetem A15 Bionic, který bude nějakou dobu nejvýkonnějším mobilním procesorem na trhu. Díky němu zvládnete všechny úkony na vašem telefonu rychleji a plynuleji.

O 20% menší výřez v displeji telefonu

Může se to zdát jako maličkost a majitelé telefonů od americké značky Apple si už několik let „užívají“ kontroverzní výřez v displeji (i tak ho ve velkém převzala konkurence), který slouží jako místo pro přední kameru TrueDepth, ale jeho zmenšení je pozitivním vylepšením.

Lepší výdrž baterie

Apple tradičně tají bateriové kapacity nových iPhonů, ale udává, že výdrž bude u základních modelů o hodinu větší a u modelů Pro dokonce o 2,5 hodiny.

Adaptivní obnovovací frekvence OLED displeje

Vyšší obnovovací frekvence displejů u mobilních telefonů je téma poslední let. Displeje iPhone 13 Pro a iPhone 13 Pro Max dosáhnou frekvence až 120 MHz. Vyšší obnovovací frekvence má ale negativní dopad na výdrž baterie, proto Apple představil novou funkci, která při zobrazování statických scén sníží obnovovací frekvenci až na 10 MHz a naopak při dynamických scénách zvýší až na 120 MHz. To zajistí optimální poměr mezi výkonem displeje a výdrží baterie.

Vylepšený zoom

Novinka, týkající se opět jen modelů Pro. Původní 2,5x zoom v nové řadě iPhone 13 Pro a Pro Max nahradí 3x zoom. Malé vylepšení, které potěší.

Větší snímače za objektivy 

Tato novinka by měla opět přiblížit výkon vašeho kapesního fotoaparátu běžným nástrojům fotografů. Větší snímač zajistí více „nasbíraného“ světla z okolních zdrojů vaši fotku.

Cinematic režim u záznamu videa

Hollywoodský biják natočený na telefon? Už žádná utopie, s novým cinematic režimem budete schopni pořizovat záběry jako na filmové kamery! Cinematic Mode dokáže automaticky, či ručně, přeostřit z popředí na pozadí, a poté opět z pozadí na popředí. Kromě toho zvládne iPhone 13 Pro a Pro Max natáčet v režimu ProRes, a to konkrétně až v rozlišení 4K při 30 snímcích za sekundu. Přeostřování si navíc může uživatel změnit až v postprodukci v aplikacích iMovie i Photos. 

Neuvěřitelná pamět

Již nějakou dobu rozhoduje o ceně vybraného modelu velikost úložiště a poslední generace měli vrcholnou paměť na úrovni 512GB. To nový iPhone boří a vrcholné modely Pro a Pro Max si budete moct zvolit paměť až 1TB. Cena sice bude atakovat téměř 50 tisíc korun, ale pro náročné uživatele je to zajímavá možnost volby.

Překvapivě levný low end

Díky novinkám pro vrcholné modely a snížení ceny entry modelu iPhone 13 mini se pomyslné nůžky cenové hladiny mezi modely rozvírají. Nejlevnější model aktuálně představené řady tak pořídíte již za 19.990 Kč.

Vylepšená podpora 5G

S postupným zaváděním nejrychlejší sítě 5G se i gigant Apple vydal tímto směrem a vylepšil podporu 5G. Díky tomu bude váš nový iPhone dostat víc z této sítě budoucnosti.

Lepší světelnost optiky

Nejen větší snímač, i světelnost se u modelů Pro zlepšila na hodnoty f/1.5 a f/1.8 u základních dvou čoček.

Pokročilá stabilizace obrazu i pro základní modely

Oproti předchozí generaci mají i základní modely pokročilou optickou stabilizaci na hlavním snímači. To vede především k lépe vypadajícím domácím videím, která se svým novým iPhonem pořídíte.

Jste fanoušek Apple

Posledním důvodem je jistě to, že pokud jste fanouškem kalifornské značky, nemůžete si zkrátka jejich novinky nechat ujít. Předobjednávky startují již dnes, v pátek 17. září v 14.00 zde. Volný prodej a doručení předobjednaných zařízení mohou zákazníci očekávat 24. září.

Související článek Smartphony Google Pixel dobývají český trh. Jen u O2 k nim zákazníci dostanou tarif O2 TV HBO a Sport na 6 měsíců zdarma
Nahoru