Stárnou vám počítače a končí podpora softwaru? Zkuste IT jako službu

Používat ve firmě zastaralé počítače nebo software, kterému skončila podpora, je stejně neuvážené, jako jezdit rallye starým, rezavým autem bez brzd. Šance dojet do cíle jsou mizivé a bezpečnostní rizika, zvlášť v dnešní době, naopak převysoká.

Ať se starají jiní
Provozovat bezpečné a spolehlivé firemní IT znamená hodně starostí a často i nečekaných výdajů. Tak proč je nehodit na bedra někomu jinému? Provoz IT bude bez starostí, rozpočet na IT bude průhledný a náklady na hardware, software či nejrůznější licence minimální. IT jako služba je přece už dávno stejnou komoditou jako třeba poskytování elektřiny, pitné vody nebo městské dopravy. Můžete navíc začít „s málem“, vyzkoušet a postupně přidávat.

Máte „prošlý“ software?
Podpora každého softwaru výrobcem dříve či později skončí. 14. ledna například ukončí Microsoft podporu Windows serveru 2008 (R2), Exchange serveru 2010 a některých dalších produktů. Nechcete řešit upgrade? Nevadí. Cloudové služby od O2 vás podobných starostí navždy zbaví. Váš software bude vždycky aktuální a servery budou mít optimální výkon.

Zestárly vám počítače?
Jsou zastaralé a chabě zabezpečené, nestíhají a náklady na jejich opravy rostou? Jak je ale vyměnit za nové, a přitom se vyhnout vysoké investici? Služba O2 Desktop poskytuje formou operativního leasingu spolehlivé a plně vybavené počítače, notebooky a tablety. Technická podpora je zdarma, servis pro počítače a notebooky je rovněž v ceně služby. Zdarma je i pojištění proti odcizení a živelním pohromám.

Trápí vás správa licencí?
Správa licencí k softwaru bývá i pro zkušené správce IT náročný úkol. Přitom i drobné opomenutí může mít za následek vážný problém a zbytečně zmařené prostředky. Využití služeb O2 Cloud nebo Office 365 vás většiny starostí s licencemi zbaví. Správa licencí produktů poskytovaných jako služba je totiž v působnosti O2 a náklady na ně se promítají do poplatků za službu. Platíte tudíž jen za to, co skutečně využijete.

Technické zázemí IT službám od O2 poskytují datová centra, založená na kvalitních a robustních mezinárodních standardech a využívající špičkové technologie. Jsou bezpečná a klientům O2 nabízejí prostor pro umístění i těch nejkritičtějších aplikací s vysokou dostupností.

Související článek Obránci v digitální éře. S čím firmám pomáhají etičtí hackeři?
Nahoru