Nalaďte firemní síť na plný výkon jedním kliknutím

Včera to fungovalo normálně, co je dneska zase s tou sítí? Otázka, kterou správci sítí nebo IT oddělení slyší dost neradi. Pravidelný či okamžitý audit síťové infrastruktury však dokáže podobné dotazy rychle a přesně zodpovědět.

S rostoucí složitostí sítí je prakticky nemožné mít neustále aktuální přehled o stavu sítě. Tedy o tom, zda síť opravdu pracuje tak, jak má a jak se předpokládá. Dále jestli všechna připojená zařízení fungují správně či zda k síti dokonce nejsou připojena zařízení, která tam vůbec nemají co dělat. Odhalit ve větší síti často i banální závadu může trvat hodiny.

Vezměme jako příklad obyčejnou sdílenou tiskárnu, která právě netiskne. Příčin může být mnoho, od absence papíru či vyčerpané zásoby toneru přes nefunkční nebo přetížený tiskový server až po přerušenou komunikaci v síti způsobenou třeba vadným aktivním prvkem nebo závadou kabeláže. Prošetřit všechny možnosti opravdu nezřídka zabere spoustu času.

Síťová inteligence IP Fabric, která je součástí služby O2 Managed LAN pro správu a řízení lokálních sítí, vykonává kompletní jednorázový nebo pravidelný audit síťové infrastruktury. Klientovi poskytne detailní přehled o skutečném stavu sítě a připojených zařízení. Doslova na jedno kliknutí a během několika vteřin získá správce systému kdykoliv úplnou, graficky přehledně zpracovanou informaci o stavu a funkčnosti všech zařízení připojených do sítě.

Správce rovněž uvidí, zda někde nedochází k omezení nebo přerušení datových přenosů. Audit poskytne unikátní vhled do provozních parametrů sítě, určí zdroje výkonnostních nedostatků, odhalí skrytá rizika, vytvoří podrobnou dokumentaci a vygeneruje celkovou zprávu o stavu infrastruktury.

Vizualizace a diagramy zahrnují schémata zapojení poboček, diagram směrování a přepínání, vizualizaci aktivní cesty mezi dvěma body v síti i vizualizaci připojení uživatelů. Poruchy a závady, jejichž vypátrání dříve zabralo hodiny, IP Fabric jednoduše odhalí během několika okamžiků.

Zavolejte nám na 800 111 777 a domluvte si konzultaci s naším specialistou, který pro vás připraví nabídku na míru. 

Související článek Obránci v digitální éře. S čím firmám pomáhají etičtí hackeři?
Nahoru