Firemnímu IT ve vlastní režii pomalu zvoní hrana

Každé IT stárne. I to firemní. A jednou nastane čas, kdy je bude třeba modernizovat nebo i zcela obměnit. Jak to udělat a nevyhazovat přitom peníze oknem?

Životnost běžně zatížených serverů se pohybuje mezi třemi až pěti lety, životnost disků je ještě o něco kratší a jejich spolehlivost nižší. I firemní software stárne a jeho změna si nezřídka vynutí i zásadní modernizaci firemního hardwaru.

Každá firma tak dříve či později dospěje do situace, kdy musí zásadním způsobem obměnit svoje IT. Jde obvykle o finančně velmi náročnou záležitost, přičemž náklady netvoří jen výdaje za nakupovaná zařízení, ale i značné výlohy spojené s přípravou serverovny a prostředí pro jejich provoz. Jako každé jiné spotřebiče potřebují i servery a ostatní IT zařízení k činnosti elektrickou energii. Aby pracovala i při výpadku napájení, potřebují záložní zdroje. Čím delší může být výpadek, tím výkonnější a samozřejmě dražší musí být i záložní zdroj.

Ani výkyvy teploty či vlhkost nedělají serverům dobře. Samostatná, čistá, klimatizovaná nebo aspoň odvětraná místnost však není zadarmo. Přidejte spolehlivé a rychlé připojení do firemní sítě a do internetu, ochranu před živelními pohromami, nešťastnými náhodami a útoky z internetu, náklady za zálohování dat, údržbu a provoz. Zato máte svoje IT „doma“ a můžete se na něj chodit dívat.

Servery či další IT zařízení vám ale zůstanou přístupné a pod vaší správou, i když je umístíte do datového centra O2. Zato vám odpadnou starosti se vším, s čím byste se museli potýkat při přípravě a vybavování serverovny. Datová centra O2 poskytnou vašemu IT provozně, bezpečnostně i cenově optimální prostředí. Data i aplikace budou spolehlivě přístupné odkudkoliv: ve firmě i mobilním zaměstnancům, partnerům a zákazníkům. O bezchybný provoz se postará O2 a vy se můžete soustředit na důležitější úkoly.

Chcete vědět víc? Zavolejte nám na 800 111 777 a zeptejte se na vše, co vás zajímá. 

Související článek Obránci v digitální éře. S čím firmám pomáhají etičtí hackeři?
Nahoru