Firemní data a kam s nimi

Množství firemních dat rapidně roste a s ním i nároky na jejich ukládání a ochranu. Musí firmy opravdu neustále investovat do větších a větších disků?

Statistiky říkají, že množství firemních dat se každé dva roky zdvojnásobuje. Potvrzují to i nejrůznější průzkumy. Nároky na kapacitu firemních datových úložišť tak neustále rostou a nutí firmy vynakládat nemalé prostředky na pořízení a provoz nových.

Proto firmy místo nákupu nových zařízení stále častěji svoje data stěhují do veřejných cloudových úložišť. Podle údajů společnosti Wasabi z loňského roku již zhruba 30 % firem a korporací přesunulo významnou část svých dat do veřejných cloudů.

Důvodem není jen snížení rozpočtů na firemní IT a přechod od investic k operativním nákladům. Solidní poskytovatelé cloudových služeb jsou schopni mnohem více investovat do modernizace a optimalizace použitých technologií, do spolehlivosti datových úložišť i bezpečnosti dat.

Služba O2 Diskové pole zajišťuje bezpečný prostor pro firemní data a snadný přístup k nim odkudkoliv. Slouží k pronájmu datového prostoru diskového pole formou služby s nepřetržitým, spolehlivým a bezpečným přístupem k datům.

Disková pole jsou umístěna ve špičkových datových centrech s certifikací Tier III. Centra se nacházejí v ČR a vyhovují požadavkům české i evropské legislativy. Ochrana dat je postavena na úrovni RAID 5 a RAID 6. Pro ještě větší bezpečnost lze ukládání dat doplnit jejich zrcadlením do úložiště v jiném datovém centru.

Velikost prostoru, rychlost přístupu, stupeň zabezpečení a ostatní parametry se navrhují podle požadavků zákazníka. Rozsah úložiště je možné kdykoli změnit, platí se jen za skutečně využitý prostor. Klientům se datová úložiště jeví jako běžné disky nebo síťová úložiště (NAS). Stačí zavolat na 800 111 777 a specialisté O2 zařídí vše potřebné.

Související článek Obránci v digitální éře. S čím firmám pomáhají etičtí hackeři?
Nahoru