Nezálohujete do cloudu? Můžete mít problém…

Nezálohovat firemní data je riskantní. Zálohovat data v místě, kde vznikají, je přinejmenším krátkozraké. Nedokázat data ze zálohy obnovit je až příliš časté. Jak tedy správně a efektivně zálohovat?

O tom, že je třeba zálohovat, dnes pochybuje málokdo. Je proto zarážející, že podle nejnovějších statistik tři z pěti firem nejsou na ztrátu dat vůbec připraveny. Ale i ty, které si myslí, že připraveny jsou, se v kritické situaci nezřídka dostávají do obtíží.

Kopie pracovních dat uchovávané v počítači šéfa či administrátora, na sousedním serveru nebo na přenosném externím disku, tak často považované za zálohu, jí ve skutečnosti nejsou. Mnohdy totiž k obnovení původního provozu IT nestačí.

Přitom záloha, z níž nelze obnovit provoz, není záloha. A postup, který nevede k vytvoření a uchování funkční zálohy, není zálohování. Skutečnou použitelnost pořízených záloh ale bohužel ověřuje málokdo.

Služba O2 Zálohování vytváří zálohy dat ve vzdálené záložní lokalitě, datovém centru s certifikací Tier III, s plným zajištěním provozu. Zálohy se testují na obnovitelnost. V případě ztráty nebo poškození primárních dat služba zaručuje jejich obnovení do původní či náhradní lokality, kterou si klient určí.

Specialisté O2 poskytnou asistenci při návrhu zálohovacího procesu a klient má jistotu, že zálohuje správná data nejlepším způsobem. Požadovaná kapacita datového úložiště se přesně přizpůsobí požadavkům zálohování, klient platí pouze za skutečně využitý prostor. Cena zahrnuje potřebnou kapacitu úložiště, licence, pravidelnou údržbu serveru, administraci systémů včetně záruky dostupnosti a bezpečnosti služby.

O2 Zálohování pamatuje i na vnější útočníky a poskytuje možnost šifrovat data při přenosu nebo při ukládání na záložní server. Pro správu a řízení záloh je k dispozici klientský portál, specialisté O2 samozřejmě pomohou i s případným obnovením dat.

Službu je možné kombinovat s dalšími službami včetně O2 Virtuálního datového centra, O2 Virtualizovaného řešení, O2 Virtuálního serveru, O2 Diskového pole a dalších. Zálohování do cloudu je navíc srozumitelný, přesvědčivý a finančně nenáročný způsob seznámení s využíváním cloudových služeb. Stačí zavolat na 800 111 777 a říct, co potřebujete. Specialisté O2 všechno ostatní zařídí.

Související článek Obránci v digitální éře. S čím firmám pomáhají etičtí hackeři?
Nahoru