Neriskujete zbytečně ztráty způsobené výpadky připojení k internetu?

Už jste se někdy zamýšleli nad tím, jaké trable může vaší firmě způsobit výpadek připojení k internetu? Kolik zaměstnanců nabude mít co dělat nebo se jim práce zkomplikuje a zpomalí? Jak budete komunikovat se zákazníky či obchodními partnery, s pobočkami a sklady? Posílat e-maily nebo provádět bankovní operace? Kolik objednávek nevyřídíte, kolik zboží neprodáte a kolik služeb neposkytnete? Kolik vás to bude stát a jak budete, nedostupní a neviditelní, vypadat před světem? Kolik nových klientů vás nenajde a zamíří ke konkurenci? A to nemluvíme o ztrátě nebo znehodnocení dat, k nimž výpadek konektivity často vede.

Statistky praví, že více než 75 % firem již čelilo výpadku konektivity, který zcela nebo zčásti ochromil jejich činnost. 10 % z nich zaznamenalo finanční ztráty okamžitě a více než polovina po čtyřech hodinách výpadku. Průměrné hodinové ztráty menších a středních firem se v závislosti na oblasti podnikání pohybují v řádu desítek až stovek tisíc korun, újma velkých firem dosahuje i desítek milionů. Přesto podle průzkumů pouze 13 % firem využívá pro případ výpadku připojení záložní linku.

O2 Internet Mobile Backup je připojení k internetu prostřednictvím mobilní datové sítě LTE. Využívá se jako záložní připojení v případě, že dojde k přerušení pevné datové linky. Rychlost sítě LTE je dostatečná pro dočasné řešení většiny firemních aplikací, a vaše firma tak nikdy nezůstane bez kontaktu se svými zákazníky a partnery. Mnohdy si zaměstnanci přechodu na záložní zdroj ani nevšimnou. Byznys se nezastaví a k žádným ztrátám nemusí dojít.

Mobilní záloha je i součástí profesionálního symetrického připojení k internetu od O2, navrženého s ohledem na potřeby středních a větších firem. Kromě zálohy zahrnuje i komplexní ochranu před hrozbami z internetu, která rychle a účinně reaguje na stále se vyvíjející útoky, zajišťuje obranu před viry a škodlivými programy, filtruje spam, střeží firemní data a chrání před útoky typu DDoS.

V O2 disponujeme širokým portfoliem služeb z oblasti telco i IT, ze kterých umíme vytvářet opravdu chytrá řešení pro firmy všech velikostí i oborů. Pomáháme tím i rozvoji vašeho byznysu. Chcete vědět víc? Zavolejte na linku 800 111 777 a domluvte si konzultaci s našimi specialisty.

Související článek Získali jsme specializaci Fortinet Security Operations
Nahoru