Jste dostatečně připraveni na kybernetický útok?

Kybernetická kriminalita se už dávno stala mnohem výnosnějším kšeftem než ilegální obchod s drogami. Ve vyspělých zemích, na rozdíl od České republiky, se kybernetického útoku na svoje osobní nebo finanční data obává přes 70 % lidí, zatímco teroristického útoku se jich bojí jen necelá čtvrtina. A mají proč. Jen v lednu 2019 totiž celosvětově „uniklo“ neuvěřitelných 1 769 185 063 datových záznamů. Ano, čtete dobře, jedna a tři čtvrtě miliardy. Vyděračské útoky, které šifrují data a požadují výkupné, každoročně rostou o 350 %. Raketově narůstá i množství kybernetických útoků objednávaných např. v rámci konkurenčního boje. O čtvrtinu v loňském roce vzrostl třeba počet hackerských skupin poskytujících tzv. destruktivní útoky, jejichž cílem je zlikvidovat počítačové systémy nebo i stroje a zařízení oběti. To ale mnohým firmám nevadí. Podle údajů IBM 62 % firem není na případný kybernetický útok dostatečně připraveno. A lze se právem domnívat, že v Česku je tohle číslo ještě větší.

O2 Next Generation Firewall je vysoce spolehlivá bezpečnostní služba, která bez počátečních investic i nákladů na aktualizace chrání firemní prostředí před mnoha různými útoky. Nahrazuje několik samostatných zařízení a služeb, které obvykle řeší jen dílčí části bezpečnosti. Služba neustále udržuje krok s nejnovějším vývojem na poli aktuálních hrozeb a útoků. K filtrování dochází mezi firmou a internetem. Do firemní sítě se tak dostanou pouze požadované a bezpečné informace. Vše nebezpečné a nepotřebné se odstraní a k uživateli nepropustí. Jediná služba tak odstraní viry, škodlivé programy a nevyžádanou poštu, filtruje webový obsah, zabezpečí vzdálený přístup, chrání před útoky z internetu a současně zabrání i úniku firemních informací do internetu. Posílí rovněž propustnost internetového připojení, neboť přes ně neprochází žádný balast, nýbrž jen užitečná data.

O2 Next Generation Firewall je i součástí profesionálního symetrického a zálohovaného připojení k internetu pro firmy od O2, navrženého s ohledem na potřeby středních a větších firem. Zahrnuje komplexní ochranu před hrozbami z internetu, která rychle a účinně reaguje na stále se vyvíjející útoky, zajišťuje obranu před viry a škodlivými programy, filtruje spam, střeží firemní data a chrání před útoky typu DDoS.

V O2 disponujeme širokým portfoliem služeb z oblasti telco i IT a díky tomu umíme vytvářet opravdu chytrá řešení pro firmy všech velikostí i oborů. Pomáháme tím i rozvoji vašeho byznysu. Pokud chcete vědět víc, tak zavolejte na linku 800 111 777 a zeptejte se.

Související článek Obránci v digitální éře. S čím firmám pomáhají etičtí hackeři?
Nahoru