České firmy ohrožuje nespolehlivé a nezabezpečené připojení k internetu

Zkuste na chvilku zavřít oči a představit si, co by se dělo, kdyby internetové připojení vaší firmy v ten nejméně vhodný okamžik vypadlo nebo se třeba jen neúnosně zpomalilo. Nebo ještě hůř, kdyby vaše firemní IT na několik hodin či dní odstavil kybernetický útok. O krádeži nebo znehodnocení firemních dat raději ani nemluvě. To už je ohraná, ale bohužel velmi aktuální písnička.

Nespolehlivé a nezabezpečené připojení k internetu přestává postupem doby vyhovovat rostoucím požadavkům podnikání. Častěji trpí dlouhými výpadky, významně omezuje rozvoj firmy a mnohonásobně zvyšuje riziko úspěchu kybernetického útoku. Jenom DDoS útok v České republice podle statistik proběhne v průměru každé tři hodiny. 20 % z napadených jsou velmi malé firmy, 33 % malé a střední podniky a 41 % velké společnosti.

Symetrické a zálohované připojení k internetu je jedním z chytrých řešení od O2, navrženým s ohledem na specifické potřeby středních a větších firem. Rychlosti stahování i odesílání dat jsou stejné. Spolehlivost zajišťuje záložní spoj přes mobilní 4G (LTE) síť. Ochrana před hrozbami z internetu rychle a účinně reaguje na stále se vyvíjející útoky.

Obousměrný filtr O2 Next Generation Firewall poskytuje obranu před viry a škodlivými programy, filtruje spam a střeží firemní data. Před útoky typu DDoS chrání služba O2 AntiDDoS. V O2 používáme renomované technologie a pravidelně je obměňujeme, průběžně testujeme zranitelnost sítě a jsme připraveni účinně odvracet internetové útoky na naše zákazníky.

Díky tomu, že disponujeme širokým portfoliem služeb z oblasti telco a IT, umíme vytvářet opravdu chytrá ICT řešení pro firmy všech velikostí i oborů a tím pomáháme rozvoji vašeho byznysu. Chcete vědět víc? Zavolejte na linku 800 111 777 a zeptejte se.

Související článek Obránci v digitální éře. S čím firmám pomáhají etičtí hackeři?
Nahoru