Juventus před bitvou na Ajaxu počítá padlé, Barcelona zkusí vyloupit Old Trafford

Ajax Amsterdam – Juventus Turín (21:00 O2 TV Fotbal)

Nizozemský Ajax je jedním z největších překvapení tohoto ročníku Ligy mistrů. V osmifinále senzačně vyřadil favorizovaný Real Madrid, když na San Bernabéu zasadil španělskému královskému klubu čtyři nemilosrdné rány. Současný kádr je plný talentovaných hráčů, ale všichni očekávají, že v létě proběhne výprodej. Nabízí se tedy možná poslední šance, jak urvat pro tento klub slávu a třeba i cennou trofej.

Na druhé straně stojí Juventus, který si brousí na triumf v Lize mistrů zoubky již delší dobu. Marodka Staré dámy je ale početná. Od reprezentačního zápasu v Srbsku je mimo hru Cristiano Ronaldo, nyní se navíc objevily informace, že i Chiellini má zdravotní problémy. Mimo jsou ale i Barzagli nebo Cáceres. Kouč Allegri musí improvizovat a věřit, že se nic nepokazí.

Také čtěte: Svěcený o čtvrtfinále LM: Nejatraktivnější bude souboj Juventusu s Ajaxem!

Na krku má totiž nůž, protože mu je vyčítáno, že umí uspět jen v domácí soutěži. „Trenér je úspěšný, jen když přináší výsledky. Každý už počítá s tím, že Serie A je naše, ale chtějí také trofej z Ligy mistrů. Sleduju růst hráčů a věřím, že by se to už konečně mohlo povést,“ nechal se slyšet Allegri.

Předpokládané sestavy:
Ajax: Onana – Tagliafico, Blind, De Ligt, Veltman – De Jong, Van de Beek, Schöne – Neres, Tadič, ZiyechMane
Juventus: Szczęsny – Cancelo, Bonucci, Rugani, Alex Sandro – Khedira, Pjanič, Matuidi – Bernardeschi – Mandžukič, Ronaldo

SOUTĚŽ s Ligou mistrů: Vyhrajte svůj stadion Manchesteru City!

Manchester United – FC Barcelona (21:00 O2 TV Sport)

Hned tři anglické celky se představily v úterý, ale ve čtvrtfinále jsou i Rudí ďáblové. Ti se před domácím publikem pokusí zaskočit hladovou Barcelonu. Efekt norského kouče Ole Gunner Solksjaera by mohl být klíčem k úspěchu, neboť pod jeho taktovkou se Manchesteru daří. Tým plný zvučných jmen se utká s neméně věhlasným soupeřem.

Po úspěchu s PSG už víme, že můžeme porazit i velké týmy. Rozhodně v této fázi soutěže tu nejsme jen do počtu. V kabině panuje nadšení, ale moc dobře víme, že proti nám stojí další silný soupeř. Hrát na této úrovni vás ale nejvíce zocelí,“ nechal se slyšet Smalling, který proti PSG naskočil po delší zdravotní absenci.

Katalánský gigant ale větří, že by mohl tuto sezónu ovládnout na více frontách. I proto v táboře Barcelony vládne pozitivní nálada. Zkušený záložník Sergio Busquets taky větří, že výsledek se bude odvíjet od toho, jak se bude dařit jeho parťákovi Messimu. „Máme to štěstí, že ho tu máme. Strávil jsem s ním posledních 11 let, takže moc dobře vím, jak je pro nás důležitým. Rádi bychom se vrátili na trůn a napodobili třeba to, co jsme před roky dokázali pod trenérem Guardiolou,“ prozradil před klíčovou bitvou Busquets.

Předpokládané sestavy:
Manchester United: De Gea – Young, Smalling, Lindelöf, Shaw – Matič, Herrera, Pogba – Lingard, Rashford – Martial
Barcelona: Ter Stegen – Semedo, Piqué, Lenglet, Alba – Vidal, Arthur, Busquets, Rakitič – Messi, Suárez

Oba středeční duely mají výkop ve 21:00, na stanicích O2 TV Sport a O2 TV Fotbal ale začínáme už ve 20:25 tradičním zápasovým studiem. Sledujte atraktivní zápasy vyřazovací části Ligy mistrů se službou O2 TV Sport Pack online i vy!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru