Pozor, nepřítel naslouchá i ve firemní síti

Propojit rychle a spolehlivě centrálu, pobočky, vzdálené sklady nebo dokonce telefonní ústředny není nic jednoduchého. A udělat to bezpečně pomocí virtuální privátní sítě, oddělené od nebezpečného veřejného internetu a ostatního světa, je ještě mnohem náročnější.

Centrála, pobočky, případně sklady, prodejny nebo výrobní jednotky umístěné v různých lokalitách, to je dnes nejčastější struktura většiny firem. Každá pobočka má svoji lokální síť a všechny potřebují komunikovat s centrálou, sdílet data, mít centrálně spravovaný přístup do internetu a v rámci úspor například telefonovat po síti prostřednictvím VoIP.

Stručně řečeno firmy potřebují vytvořit z několika pobočkových sítí, umístěných v různých lokalitách včetně zahraničí, jednu bezpečnou globální podnikovou síť.

Služby O2 IP Connect poskytují bezpečné propojení centrály, poboček, vzdálených uživatelů a všeho podstatného do jediné zabezpečené virtuální privátní datové sítě, tzv. VPN. Nevyužívá „nebezpečný“ veřejný internet, ale od internetu oddělenou bezpečnou datovou síť od O2.

Data v síti lze navíc šifrovat a ani připojení poboček nemusí využívat internet. Nicméně např. pro domácí zaměstnance je k dispozici i zabezpečené připojení přes internet. Dostupnost je specifikována smlouvou o úrovni služeb (SLA). Spolehlivost je možné ještě zvýšit zřízením záložních spojů.

Síťová zařízení i jejich konfigurace stejně jako dohled a správa sítě budou v rukou specialistů O2. O2 IP Connect je ideální základnou i pro využití dalších služeb, jako připojení do datových center, volání po síti (VoIP), videokonference nebo připojení domácích či terénních zaměstnanců. Stačí zavolat na 800 111 777 a domluvit si konzultaci. 

Související článek Obránci v digitální éře. S čím firmám pomáhají etičtí hackeři?
Nahoru