Internetové připojení pro kritický byznys

Databáze a kritické aplikace se zejména ve středních a velkých firmách soustřeďují na centrálních serverech nebo v datových centrech. Rozsah firemní datové komunikace tím dramaticky roste a efektivní sdílení velkých objemů dat v rámci firmy nebo mezi firmou a datovými centry má na její chod rozhodující vliv.

Firmy, jejichž každodenní provoz stojí a padá s datovou komunikací mezi centrálou, pobočkami, prodejnami, sklady, výrobními provozy a dalšími lokalitami, a kde i drobný výpadek v komunikaci může vážně narušit chod firmy nebo její části, potřebují mít především jistotu, že jejich internetové připojení bude za všech okolností funkční.

Přitom jen málokterá z firem má chuť a prostředky zaměstnávat odborníky, kteří jsou schopni takové připojení navrhnout, realizovat, konfigurovat a udržovat v provozu. Obzvlášť dnes, kdy se IT specialisté div nevyvažují zlatem. Je mnohem pohodlnější i finančně výhodnější pořídit si takové připojení jako službu.

Služba IOL Ethernet od O2 je trvalé vysokokapacitní, spolehlivé, cenově výhodné a hlavně bezstarostné datové spojení mezi firmou a pobočkami nebo datovými centry, centrálními servery či lokálními sítěmi v různých lokalitách.

Poskytuje on-line komunikaci bez jakýchkoliv omezení objemů přenášených dat či rychlosti, s dostupností nad 99 %, s nízkým zpožděním, s bezpečností oddělené sítě a s parametry zaručenými smlouvou o úrovni služeb (SLA).

Připojení do internetu s rychlostmi stahování i odesílání dat od 4 Mb/s do 10 Gb/s je obvykle realizováno optickými spoji, k dispozici jsou ale i další technologie. Pro prakticky stoprocentní spolehlivost může být primární spoj zálohován mobilním. Koncové zařízení umístěné u zákazníka, jeho konfigurace a správa včetně nepřetržité podpory jsou součástí služby.

Rozsáhlá množina doplňkových služeb, jako jsou např. dohled sítě, zákaznický portál nebo reporting provozu, výrazně zvyšují pohodlí a zákaznický komfort služby. Samozřejmostí je možnost synergie s ostatními datovými produkty O2, nasazení hlasových služeb VoIP nebo realizace virtuálních privátních sítí.

Zavolejte na 800 111 777 nebo nám nechte kontakt a naši specialisté vám zavolají a sestaví pro vás nabídku na míru. 

Související článek Obránci v digitální éře. S čím firmám pomáhají etičtí hackeři?
Nahoru