DDoS útok vás odřízne od světa

Cílem DDoS útoku je zahltit servery nebo síťová zařízení obrovským množstvím dat a tím zpomalit jejich činnost, nebo je zcela vyřadit z provozu. Přichází neočekávaně a ubránit se soustředěné datové palbě desetitisíců, ba i statisíců útočníků rozptýlených po celém internetu je přinejmenším hodně obtížné.

Představte si na okamžik, že se vám zhroutí webové servery, přestane fungovat e-shop a server pro zákazníky, partnery nebo dodavatele se najednou ztratí z internetu. Zastaví se komunikace s pobočkami, zmizí spojení s prodejnami i se sklady a vaše média přestanou vysílat.

Internetové připojení je náhle zcela zahlcené. Nemůžete přijímat a posílat e-maily ani se spojit s bankou. Najednou neprodáváte, nenakupujete, nekomunikujete a… nefungujete. Pro svět přestanete existovat a nemůžete s tím udělat vůbec nic. Zůstane vám jen pocit vzteku a bezmoci. To je DDoS útok.

Náklady na straně útočníka jsou přitom minimální. Hodina cíleného DDoS útoku se na černém internetovém trhu dá pořídit už za několik desítek dolarů. Paralyzovat vaše služby a byznys na několik dní, útočníka rozhodně nezruinuje. Zvlášť získá-li ty zákazníky, kteří vám po několika dnech nedostupnosti dají vale. Co udělá několik dní absence spojení se světem s vámi, posuďte sami.

Ochrana před DDoS útoky je možná pouze, pokud jste připraveni předem. Jedinou efektivní obranou proti DDoS útokům je jejich včasná detekce a odfiltrování, tzv. mitigace. Služba O2 AntiDDoS  příchozí provoz přesměruje do bezpečné sítě O2, tam jej vyčistí a doručí zpět zákazníkovi

Díky obrovské propustnosti a výkonnosti O2 sítě dokáže O2 AntiDDoS zvládnout i útoky s intenzitou desítek Gb/s. Jaké má zákazník datové připojení nebo jestli provozuje IT vlastními silami či v datovém centru, nehraje roli.

Stačí říct, co potřebujete chránit a o všechno ostatní se postarají specialisté O2. Více o možnostech zabezpečení vašeho připojení se dozvíte na https://www.o2.cz/firmy-a-organizace/it-reseni.

Související článek Obránci v digitální éře. S čím firmám pomáhají etičtí hackeři?
Nahoru