Výsledky XFN 14: „Terminátor“ Vémola slib nesplnil, v Bratislavě ale stejně vyhrál

Hlásil, že se stane prvním, kdo po dlouhých šestnácti letech ukončí nebezpečného a zkušeného Moise Rimbona před limitem. Karlos Vémola, největší hvězda bratislavského turnaje, svůj slib sice nedodržel, ovšem i přesto si připsal sedmou výhru v kleci za sebou. Český bijec vyhrál na body.

Skalp šampiona organizace Phoenix Fighting Championship může český terminátor směle zařadit hodně vysoko. Od doby, co skončil v UFC, se nesetkal s těžším protivníkem. „Mrzí mě, že jsem ho neukončil před limitem, jak jsem slíbil. Ale jestli to má být moje osobní prohra, že jsem po dlouhé době prohrál jedno kolo, tak to můžu brát jako ponaučení,“ řekl ihned po zápase nejslavnější český MMA zápasník.

Nezapomněl poděkovat divákům na Zimním stadionu Ondreje Nepely. Mají prý lví podíl na tom, že souboj dovedl do vítězného konce. „Hnali jste mě dopředu a cítil jsem se opravdu jako doma. Díky patří i fanouškům, kteří za mnou dorazili z Česka. Nemohl jsem si dovolit zaváhat a prohrát,“ dodal.

Nepřehlédněte: Staredown Marpo vs. Rytmus: Velcí rivalové poprvé tváří v tvář! Kdy a kde?

Vydařený Ducárův debut

Galavečer XFN 14 ale nebyl jen o Vémolovi. Náročnou zkoušku podstoupil slovenský hrdina Ludovít Klein, který si rovněž připsal velmi cennou výhru na body nad Rusem Arbim Mezhidovem. Na XFN 12 si poradil s Jakubem Bělem, v Bratislavě si na Tomáše Fialu nepřišel ani nekompromisní Pavel Sivitskiy z Ukrajiny. Český fighter se na tenhle skalp pořádně nadřel.

Vůbec poprvé se na akci pod hlavičkou organizace XFN objevil Vasil Ducár (na foto) a premiéra mu vyšla na jedničku. Další český bojovník, jenž sbírá úspěchy hlavně v boxu, zdolal tvrdými a přesně mířenými údery srbského soupeře Igora Krstiče už ve druhém kole.

Jedním z taháků byl bezpochyby i návrat nejúspěšnějšího slovenského profesionálního boxera Tomáše Kovácse do ringu. Populární „Kid“ se utkal s udatným Maďaram Andrásem Sulákem a vítěze museli určit až rozhodčí, ti nakonec přiřkli větší počet bodů domácímu veteránovi.

  • XFN 14 – výsledky:

Vasil Ducár vs. Igor Krstić – TKO v 2. kole
Tomáš Fiala vs. Pavel Sivitskiy – na body
Aleksandra Plamenova Toncheva vs. Camila Rivarola – remíza
Vojto Barborík vs. Nino Škrijelj – TKO v 1. kole
Andrzej Grzebyk vs. Vasily Novikov – TKO v 1. kole
David Ramires vs. Roland Čambal – na body
Ľudovít Klein vs. Arbi Mezhidov – na body
Karlos Vémola vs. Moise Rimbon – na body
Tomáš Kovács vs. András Sulák – na body

Kam dál: OKTAGON 10: I třetí sérii OKTAGON Výzvy ovládl Slovák, pás pro šampiona patří Kozmovi

Foto: XFN

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru