Výsledky XFN 13: Mladík Machaev ukázal úžasné gesto, Kincl i Dvořák vyhráli

Když promotéři zveřejnili fight card, srdce nejednoho fanouška MMA zaplesalo. A velká očekávání se naplnila. V pardubické ČSOB Pojišťovna Areně byla k vidění velkolepá podívaná se vším, co ke galavečeru bojových sportů patří.

Asi vůbec nejočekávanější bitvou byl střet zkušenostmi ostříleného Jaroslava Pokorného s talentem Mochamedem Machaevem z Rakouska. Sotva spatřila světlo světa zpráva, že se utkají, už to mezi nimi začalo jiskřit. Zejména devatenáctiletý rodák z Čečny, o kterém se mluví jako o budoucí hvězdě, před vstupem do klece nešetřil peprnými výrazy.

Souboj předčasně ukončilo ve druhém kole zranění kolene českého bijce. Machaev poté navzdory silným slovům ukázal, že má smysl pro fair play a Pokornému pomohl na nohy. „To, jak jsi mě podpíral, to je MMA. Díky za tenhle zápas,“ vzkázal „Jubox“ Pokorný svému soupeři.

O nic menší očekávání nevzbuzoval ani souboj Patrika Kincla s Ukrajincem Alexandrem Dolotěnkem. Východočeský patriot skolil šampiona v combat sambu a brazilském jiu jitsu už v prvním kole technickým knokautem.

V doslova krvavou řežbu se zvrhl ryze český duel mezi Jaroslavem Jartimem a Matějem Kuzníkem. Na body sice vyhrál Kuzník, ale nutno podotknout, že klec opouštěl v daleko horším stavu než jeho poražený soupeř.

Čtvrtý zápas z hlavní karty obstaral David Dvořák, který měl před střetem s Francouzem Salambekem Damaevem jasný cíl – připsat si desátou výhru v řadě. A povedlo se. Člen týmu All Sports Academy udolal Damaeva ve druhém kole na submisi.

  • Výsledky XFN 13:

HLAVNÍ KARTA
Matěj Kuzník porazil Jaroslava Jartima na body.
David Dvořák porazil Salambeka Damaeva v 2. kole na submisi (RNC).
Mochamed Machaev porazil Jaroslava Pokorného v 2. kole na submisi (vzdání soupeře).
Patrik Kincl porazil Alexandra Dolotěnka v 1. kole na TKO.

PRELIMS
Tomáš Kvapil porazil Igora Gryckiva v 2. kole na submisi (RNC).
Elena Bagniuk porazila Sandru Maškovou v 2 kole na KO.
Michael Lilly porazil Tomáše Lejska na body.
Lukasz Brzeski porazil Alexe Cvernu v 2. kole na submisi (RNC).

Foto: XFN

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru