VIDEO: Náš výkon měl opět paramatery slušného fotbalu, těšilo Vrbu po skalpu Sparty

Bitvu ve Štrunových sadech rozhodla 75. minuta, kdy střele Romana Procházky pomohl do vlastní sítě nechtěnou tečí stoper Uroš Radakovič. Duely mezi těmito rivaly vždy doprovází emoce a ani tenkrát tomu nebylo jinak. Vypjatý duel před vyprodanými ochozy nedohrál sparťanský špílmachr Nicolae Stanciu, jemuž sudí po přezkoumání u videa udělil už v nastaveném čase za zákrok na Davida Limberského místo původní žluté rovnou červenou kartu.

Viktoriáni si ziskem tří bodů a posunem na druhou příčku tabulky právě před Spartu udobřili fanoušky po nepovedených výkonech na Slavii a v Jablonci. „V těchto zápasech jsme zklamali, ale doma jsme jinak všechno vyhráli a odehráli jsme i skvělé utkání s CSKA Moska. Doma hrajeme velmi dobře, náš výkon měl stejně jako proti CSKA parametry slušného fotbalu,“ řekl v rozhovoru kouč Plzně Pavel Vrba.

Hrdinou šlágru se stal Roman Procházka. Slovenský záložník se do sestavy vrátil po zranění s cílem zpevnit defenzivu, čtvrt hodiny před koncem prakticky zařídil vítěznou trefu. „Zvládl to skvěle a přidal k tomu i fotbalovost. Výbornou práci na pozici podhrota odvedl i Tomáš Hořava,“ vysekl pochvalu svým svěřencům bývalý reprezentační kouč.

Ligový šlágr se Spartou Viktoriáni zvládli, ještě těžší zkouška je čeká už v úterý, kdy se ve 2. kole základních skupin Ligy mistrů pokusí překvapit na půdě AS Řím. Tento zápas stejně jako všechny ostatní uvidíte na O2 TV Sport a O2 TV Fotbal.

 

Foto: O2 TV Sport

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru