IT bez problémů a neplánovaných výdajů

Úspory, rozpočet, který lze jednoduše kontrolovat, minimalizace nákladů a eliminace neočekávaných výdajů při pořizování a především při obnově informačních technologií jsou snem snad každého, kdo je alespoň zčásti zodpovědný za hospodaření firmy či organizace. Může se ale takový sen opravdu stát skutečností?

Cloud je ověřenou alternativou rostoucích interních nákladů na pořízení technologií, jejich správu a provoz i rozšiřování počtu IT specialistů, které podnik musí zaměstnávat. Cloudové služby běží na serverech a úložištích datového centra. Datová centra O2 tak tvoří především technické a technologické zázemí pro poskytování cloudových služeb.

Odběr cloudové služby lze zahájit okamžitě a prakticky bez investic. Výpočetní výkon serverů, kapacita datových úložišť a další IT služby cloudu jsou k dispozici přesně v požadovaném rozsahu a pouze po nezbytnou dobu. Cloudová řešení tak umožňují pružně se přizpůsobit situaci na trhu, vnitřním potřebám firmy i náhlým a neočekávaným změnám.

O2 Virtuální server je nejjednodušší cestou, jak spustit a provozovat firemní Windows či Linux server, aniž by bylo třeba pořizovat, instalovat a spravovat jakýkoli hardware. Virtuální server se dá začít využívat ihned. Zejména menší firmy si mohou jen za pár set korun měsíčně pořídit výkonný flexibilní server s potřebným datovým úložištěm, a na něm provozovat své informační systémy. Samozřejmostí je, že zákazníkovi garantujeme dostupnost služby.

Pro firmy s vyššími nároky na IT je ideálním řešením O2 Virtuální datové centrum. Jeho vybudování může být otázkou pouhých několika desítek minut. Na počátku je sada virtuálních prostředků, jako jsou výpočetní výkon, paměť, diskový prostor či síťová infrastruktura. Celé své datové centrum si klient vystaví přes webové rozhraní sám nebo s pomocí specialisty O2. Virtuální centrum může propojit i se svým interním IT a vytvořit tzv. hybridní cloud nebo zkombinovat s dalšími telekomunikačními, datovými a IT službami od O2, a vybudovat tak rozsáhlé řešení, daleko přesahující rámec datového centra.

Pro ty, kdo provozují komplikované a náročné systémy, které vyžadují velmi vysokou dostupnost, mají zvláštní požadavky na oprávnění a přístup nebo se neobejdou bez hlubokých znalostí při zřizování, migraci a provozu, je k dispozici O2 Virtualizované řešení. Specialisté O2 je navrhnou a připraví přesně v souladu s nároky a potřebami klienta.

„Po analýze veškerých možností jsme se rozhodli již neinvestovat do vlastních serverů. Výhodnější řešení je pro nás využití nabízených služeb O2 Virtualizované řešení. Požadujeme dodávku kvalitních spolehlivých služeb, které můžeme bez dalších investic využívat pro online provoz všech našich poboček,“ říká Ing. Josef Vlasák, vedoucí prodeje a marketingu, DACHDECKER.

Služba O2 Diskové pole konečně vyřeší věčné problémy s nedostatečnou kapacitou firemních disků a poskytne datům tolik prostoru, kolik právě potřebují. Služba O2 Zálohování se softwarem, který je součástí služby, vytvoří záložní kopie dat ve vzdálené lokalitě se zárukou jejich obnovení.

Ing. Josef Vašek, produktový manažer pro cloudová řešení
Pepa ve společnosti O2 Czech Republic a.s. odpovídá za podporu a rozvoj cloudových produktů. Díky více než 10letům zkušeností v ICT oboru z prostředí mezinárodních firem přináší do světa O2 služeb nové myšlenky a produkty s přidanou hodnotou.

Související článek Obránci v digitální éře. S čím firmám pomáhají etičtí hackeři?
Nahoru