Svěřte své servery do rukou profesionálů

Chcete opravdu řešit stavební úpravy, údržbu a provoz prostor i technologií, klimatizaci, zabezpečení proti živelním pohromám, požáru nebo havárii vody, ostrahu, řízení přístupu osob, kamerový systém, konektivitu, napájení, záložní zdroje a elektrické agregáty, dodávky a skladování paliva, pojištění, licence, normy, certifikace a ještě neustále něco modernizovat? Pak dál nečtěte a pořiďte si vlastní serverovnu.

Investovat dnes do vlastních prostor pro umístění svých serverů, aplikací a dat je naprosto zbytečné plýtvání nejen penězi, ale zejména úsilím. Mnohem jednodušší, praktičtější a v dlouhodobém horizontu i výrazně levnější je umístit svá zařízení do optimálně přizpůsobeného a profesionálně provozovaného datového centra.

V datových centrech O2 zařízení pracují ve střežených a bezpečných budovách, postavených speciálně k tomuto účelu. Nejmodernější špičkové technologie a dodržování celosvětových standardů jsou zárukou provozního prostředí optimalizovaného pro umístění i těch nejkritičtějších systémů s vysokou dostupností, spolehlivostí a bezpečností. Pečuje o ně přes 200 vysoce erudovaných specialistů.

Datacentra plně vyhovují nárokům české i evropské legislativy a splňují podmínky bezpečnostního standardu PCI DSS pro nakládání s údaji držitelů platebních karet. Servery, aplikace i data jsou v bezpečí před krádeží, výpadky, požárem a živelními pohromami.

Dnes O2 poskytuje služby již šesti velkých komerčních datových center, která získala nebo vyhovují certifikaci Tier III. Součástí pronájmu jsou velikost prostoru, provozní parametry prostředí, jako jsou teplota a vlhkost, nepřetržité elektrické napájení a připojení buď do internetu, nebo do zvolené privátní sítě. Základní rychlost přístupu k internetu do české i zahraniční sítě je 100 Mb/s pro všechny služby a bez omezení množství přenesených dat.

Datové přenosy spolehlivě ochrání SSL zabezpečení, virtuální firewall konfigurovaný podle potřeb klienta a další bezpečnostní systémy. Data ze serverů mohou být bezpečně zálohována v jiné lokalitě. Elektrický příkon je zahrnut do ceny služby. Dostupnost datových center O2 je až 99,99 %.

V datovém centru je nonstop přítomna obsluha, která ochotně vypomůže již při závozu a stěhování zařízení, s instalací i při řešení většiny požadavků. Klienti si mohou nechat zásilku doručit přímo do datového centra, využít skladových prostorů a konfiguračních místností.

Ani během provozu není třeba se kvůli každé drobnosti trmácet do datového centra. Službu konající technici na telefonickou žádost k zařízení zákazníka dojdou a zkontrolují, zda je připojeno k napájení, zda běží, zda jsou všechny porty zapojeny a aktivní. Provedou základní úkony, jako je resetování, výměna CD v mechanice nebo pásku v zálohovacím zařízení. K dispozici je i bezpečný vzdálený přístup k serverům přes internet pomocí klávesnice, monitoru a myši, tzv. KVM. Nepřetržitě, telefonicky nebo e-mailem, je k dispozici on-line zákaznický servis.

 

Zdeněk Klímek, produktový manažer
Zdeněk ve společnosti O2 Czech Republic a.s. odpovídá za podporu a rozvoj produktů datových center. Dlouhodobě se zajímá také o trendy v oblasti ICT, jeho specializací je však housing, na který se detailně zaměřuje již více jak 7 let. Ve společnosti O2 pracuje od roku 2006.

Související článek Obránci v digitální éře. S čím firmám pomáhají etičtí hackeři?
Nahoru