O2 Geodata řeknou, kdo vás navštěvuje

Zajímá vás, kolik lidí navštívilo vaše obchodní centrum, kdy a odkud přišli, či jak dlouho se u vás zdrželi? Potřebujete změřit návštěvnost akce nebo sledovat turistický ruch? Plánujete veřejnou dopravu či potřebujete znát spádové oblasti? Pak je pro vás ideální nový nástroj O2 Geodata.

O2 Geodata vám poskytnou strukturované statistiky o výskytu vybraných cílových skupin v určité lokalitě nebo o jejich pohybu mezi několika lokalitami. Geodata využívají informace z více než 52 tisíc přístupových bodů sítě O2, což podle tržního podílu zahrnuje až 40 % celkové populace naší republiky.

Data zpracováváme v interním zabezpečeném systému, anonymizujeme a šifrujeme. Výsledky přepočítáváme na celou populaci, přičemž chyba měření nepřevyšuje 5 %. V dané oblasti umíme analyzovat nejen počet návštěv, nebo unikátních návštěv, ale i počet návštěvníků, kteří oblast navštěvují pravidelně. Dokážeme také rozlišit občany ČR od turistů ze zahraničí.

Statistiky O2 Geodat se s úspěchem využívají při analýzách návštěvnosti kulturních, společenských nebo sportovních akcí, ale také např. obchodních center. Poskytují přehled o počtu návštěvníků, odkud a kdy návštěvníci přicházejí, jak dlouho se zdrží nebo jak často se jejich návštěvy opakují.

Geodata pomáhají také při měření turistického ruchu a v poslední době zejména při dopravním a územním plánování. Poskytují podklady pro plánování dopravy v pracovní dny a o víkendech, provoz institucí, rozmístění směrovek nebo koncepci veřejných služeb.

Měření připravujeme na míru konkrétním potřebám zákazníka. Přehlednou a srozumitelnou prezentaci výsledků zajišťuje webová stránka s interaktivním nástrojem, který zobrazuje detaily vybraných statistik v předdefinovaných a interaktivních grafech, tabulkách a mapách. Pro další použití jsou tabulky s daty k dispozici ve formátu Microsoft Excel.

Ukázku reálného výstupu měření návštěvnosti hradu Karlštejn a další informace najdete na stránkách o2geodata.cz.

Související článek Obránci v digitální éře. S čím firmám pomáhají etičtí hackeři?
Nahoru