O2 TV bude od příští sezony vysílat kompletní hokejovou extraligu, dohoda byla uzavřena až do roku 2023!

Sportovní stanici O2 TV Sport se tak podařilo výrazně rozšířit původně komunikovaný záměr vysílat domácí duely HC Sparta Praha a HC Bílí Tygři Liberec. Nově podepsaná smlouva se společností BPA Sport marketing, výhradního marketingového partnera českého hokeje, znamená, že v sezonách 2018/2019, 2019/2020, 2020/2021, 2021/2022, 2022/2023 se držitelem televizních i online práv na vysílací dny ve středu, v pátek a v sobotu stává stanice O2 TV Sport. Práva se vztahují i na vyřazovací část a finále extraligy. Diváci se tak mohou těšit až na osmdesát přímých přenosů v každém roce.

Od nové sezony se celá extraliga dočká úpravy televizního formátu, kdy každý týden poběží celkem pět přímých přenosů. Vysílací práva na tři hrací dny drží O2 TV Sport. Dvě utkání týdně pak nabídne stanice ČT Sport, kterou zákazníci O2 TV najdou ve všech tarifech.

„Hokej je bezesporu jedním z nejpopulárnějších sportů, i proto jednání o rozšíření práv byla náročná a trvala déle než rok. Podařilo se nám získat ještě více hokeje pro naše diváky, kteří už od příští sezony uvidí všechny kluby z celé extraligy. V případě naší původní dohody se mohlo stát, že by fanoušek u nás například vyřazovací část neviděl, což by byla škoda. Máme radost, že O2 TV má nyní v nabídce opravdu ten divácky nejzajímavější obsah, ať se to týká fotbalu, tenisu nebo hokeje. Navíc spolupráce s BPA je podepsána až do roku 2023, Ligu mistrů máme do roku 2021, což potvrzuje, že nákupy plánujeme v dlouhodobém horizontu,“ říká Anna Lenerová, šéfka obsahu O2 TV.

Vstup kanálu O2 TV Sport do domácí nejvyšší hokejové soutěže znamená významný impuls nejen pro jednotlivé kluby, partnery, ale také pro samotné příznivce ledního hokeje. „Týmy díky O2 TV získají více financí, které mohou investovat do rozvoje klubů, do mládeže či do aktivit pro fanoušky. Chceme se podílet na zlepšení celkového hokejové produktu,“ uvedl Marek Kindernay, výkonný ředitel stanice O2 TV Sport.

Ten rovněž prozradil, že v přenosech se fanoušci dočkají i řady dalších novinek. „Díky multidimenzi máme výhodu, že se nemusíme bát souběžně hraných zápasů. Plánujeme využít atraktivnější záběry kamer, včetně mikroportů. Živé vysílání by měl doprovázet i pravidelný magazín. Vše bude také záležet na nové hokejové redakci, kterou už několik měsíců připravujeme,“ prozradil Marek Kindernay.

„Ráda bych, aby na konci tohoto snažení byl spokojený divák, fanoušek hokejových klubů, kluby samotné i partneři hokeje. Věřím, že oba vysílatelé nabídnou to nejlepší z jejich televizního umění, aby co nejlépe zprostředkovali sportovní dění a atmosféru nejvyšší hokejové soutěže,“ přeje O2 TV Sport Jana Obermajerová, ředitelka BPA sport marketing, výhradního partnera Tipsport extraligy.

Foto: Lucie Cápková, extraliga
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru