Bitevní pole Vlasty KAISERA: Němečtí trenéři v boji o rakouský titul

V současnosti se Rakušané alespoň snaží získávat německé trenéry k dosažení domácích titulů. Vedoucí Sturm Graz (32 bodů) a trenér Franco Foda. Druhý Red Bull Salzburg (31 bodů) a trenér Marco Rose.

A právě duel vedoucího klubu s obhájcem titulu bude šlágrem víkendového kola.

[blog_program_info id=“18905837″]

Rakouská ligová soutěž je pouze desetičlenná, každý s každým se v rámci jedné sezóny utkává čtyřikrát. Černo-bílý Sturm doma v prvním zápase vyhrál brankou Deniho Alara 1:0.

Od té doby už ale Red Bull Salzburg nikomu nepodlehl a velmi dobře si vede i Evropské lize, kde bez prohry vede skupinu I.

Sturm Graz Salzburg. Foto: GETTY IMAGES

Sturm Graz vypadl z Evropské ligy už v předkole s tureckým Fenerbahçe, proto se může soustředit jen na domácí ligu. A v ní je aktuálně 6 kol bez prohry. Ztráty vedoucí pozice se teď ale bát musí – v salzburské Red Bull Areně bude hostem. A doma „Býci“ prohráli jen dvakrát za poslední dva roky.

Před dvanácti lety se Austria Salzburg po dohodě s Dietrichem Mateschitzem změnila na Red Bull Salzburg a propaguje jeho známý energetický nápoj. Od té doby získal klub osm titulů, jeho dominanci v posledních deseti letech narušili jen Rapid Vídeň (2008), Austria Vídeň (2013) a právě Sturm Graz (2011).

Zatímco Red Bull je zárukou úspěchů Salzburgu, ve Štýrském Hradci platí značka Franco Foda. Rodák z německé Mohuče zde strávil poslední čtyři roky své hráčské kariéry a slavil zde dva tituly (1998 a 1999). Poté už v klubu působil jako hlavní trenér. A úspěšně. V roce 2010 získal Rakouský pohár a o rok později titul. Sečteno podtrženo: všechny tři rakouské tituly, které „Blackies“ zatím získali, mají spojitost s Frankem Fodou!

Jeho krajan Marco Rose se zatím v Salzburgu žádného titulu nedočkal. Působí zde už od roku 2013, ale nejdříve vedl jen mládežnické výběry. Až letos se posadil na lavičku prvního týmu a jeho úkol je jasný: získat pro klub i pro značku Red Bull pátý mistrovský titul v řadě.

Jak velkým soupeřem mu bude Sturm Graz vedený jeho zkušenějším krajanem Fodou, o tom se můžeme přesvědčit již tuto neděli v přímém přenosu na O2 TV Fotbal:

[blog_program_info id=“18905837″]

Již v sobotu můžete na O2 TV Sport a O2 TV Fotbal sledovat malé pražské derby Slavia vs. Dukla:

[blog_program_info id=“18880350″]

Foto: gettyimages.com 
O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru