Experti zkritizovali posily Sparty! Podpora Rosického? Prakticky nulová

Slavia ovládla derby proti Spartě výsledkem 2:0 a v pozápasovém studiu O2 TV Sport bylo hodně témat k rozboru.

[blog_program_info id=“17298951″]

Jedním z nich bylo vystoupení letních zahraničních posil Sparty – Tala Ben Chaima, Jonathana Biabianyho a Georgese Mandjecka.

„Že jsou to kvalitní fotbalisti, o tom asi nemusíme pochybovat, ale všem třem bych vyčetl špatnou práci pro mužstvo,“ prohlásil Luboš Kozel, bývalý hráč Slavie a současný reprezentační trenér českého výběru do 19 let.

Další drahý nákup Sparty, Rio Mavuba, sledoval derby jen z lavičky a bývalý reprezentant Francie, který prošel týmy Bordeaux, Villarrelu nebo Lille, se na hřiště vůbec nedostal.

„I z tohoto je vidět, že česká liga není jednoduchá. Kdo není fyzicky připravený, takticky vyspělý, tak to tady nemá jednoduché. To, že má někdo tak bohatou historii, mu nezaručuje, že by měl být lepší než čeští hráči,“ konstatoval Kozel, který by přivítal, kdyby hráči z domácí líhně dostávali příležitost na úkor zahraničních matadorů.

„Dneska jsem trenérem reprezentace mladých fotbalistů. Z mého pohledu je to tak, že pokud tihle hráči tady zabírají místo, tak je to špatně i z důvodu, že ti čeští pak samozřejmě nehrají a jsou to třeba i hráči reprezentace áčka, řekl Kozel.

Horst Siegl pak doplnil, že v sestavě Slavie by si raději představil Tomáše Součka před Ruslanem Rotaněm.

„Souček je víc pohybový, víc soubojový a myslím si, že i více kvalitní,“ doplnil Siegl.

Rosickému nikdo nepomohl

Očekávalo se, že rozdílovým hráčem pražského derby bude Tomáš Rosický. Záložník Sparty byl sice blízko gólu ve druhé půli po centru Biabianyho, jinak jej ale soupeři dokázali dokonale neutralizovat.

„Slávisté mu to znechutili. Proto jsou tam ale jiní hráči, kteří by to měli zvednout, ale to se nestalo. Ben Chaim, Biabiany dneska zase nic,“ kroutil hlavou Siegl.

Všichni čekají, že Tomáš Rosický by měl pomáhat Spartě, ale já myslím, že Sparta by měla taky pomoct jemu,“ upozornil Kozel.

„Já jsem zatím nepoznal, jakým způsobem Sparta chce hrát. K tomu, aby Tomáš ukázal své přednosti, musí dostávat míče v určitém prostoru, ve kterém je nebezpečný pro branku soupeře. Podpora odzadu pro něj byla prakticky nulová,“ divil se Kozel hernímu stylu Sparty.

Derby včetně pozápasových rozborů ve studiu si můžete přehrát prostřednictvím O2 TV:

[blog_program_info id=“17298951″]

V pondělí večer si nenechte ujít nový díl talk show TIKI-TAKA, ve kterém se bude o derby hodně diskutovat:

[blog_program_info id=“17348249″]

Přečtěte si taky:

Costa derby nedohrál, Bořil přežil s jednou žlutou kartou

ROZHOVORY po derby: Šilhavý cítil výhru už v kabině, Stramaccioni se omlouval fanouškům

Neprůstřelný Čech ukázal i frajeřinku: Moratu poslal zpátky do Madridu!

Foto: repro O2 TV Sport  (mm)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru