Guru prozradil Ronaldovo tajemství! Spí pětkrát denně 90 minut. Další zvyky jsou bizarní

Za jeho úspěchem má stát mimo jiné třeba i speciální spánkový režim. Netradiční zvyklosti prozradil médiím Ronaldův „spánkový guru“ Nick Littlehales.

To není mimochodem jen tak někdo. Už před dvaceti lety ho zaměstnal manažer Manchesteru United Alex Ferguson. Littlehales pomohl vyřešit problémy se zády stopera Garyho Pallistera a od té doby už spolupracoval s mnoha velkými jmény světového sportu – tenisovou legendou Petem Samprasem, cyklistickým týmem Sky, olympijskými šampiony v dráhové cyklistice Jasonem Kennym a jeho manželkou Laurou, nebo řadou ragbyových hráčů.

Poslední čtyři roky radí i Ronaldovi. Do Realu Madrid se dostal v době, kdy jej vedl Ital Carlo Ancelotti. „Ronaldo se vždycky o sebe staral s maximální péčí. To, co jsem říkal, ho zaujalo,“ řekl Littlehales.

Nick Littlehales, spánkový guru Cristiana Ronalda. Foto: Reuters

„Ze spolupráce s ním jsem si odnesl jeden zajímavý poznatek. Ronalda nezajímají nějaké diety, nepotřebuje někoho kopírovat. Jediné, co ho opravdu zajímá je: funguje to v mém případě?“ prohlásil „guru“ a prozradil několik věcí, které portugalské superstar doporučil:

[blog_gallery id=“35272″ style=“block“]

  • Spát pětkrát denně v 90 minutových intervalech. Tradiční osmihodinový spánek podle Littlehalese způsobuje, že mezi 13. a 15. hodinou je pak člověk neproduktivní, což je obzvlášť u sportovců problém.
  • Pokaždé mít čistě povlečenou postel.
  • Spát v tzv. fetální poloze. Tedy schoulený jako miminko, s vystrčenými koleny.
  • Hodinu a půl před spaním nezapínat televizi, počítač ani mobilní telefon, protože jejich záření potlačuje spánkový hormon melatonin.

Georgina Rodriguez a Cristiano Ronaldo. Foto: vanityfair.it

Jak napsal deník The Sun, Ronaldovy spánkové návyky teď ale nejspíš dostanou pořádně zabrat kvůli jeho rozrůstající se rodince. V červnu se mu narodila dvojčata Mateo a Eva, k tomu navíc jeho přítelkyně Georgina Rodriguez čeká dalšího potomka.

Real Madrid a Cristiana Ronalda můžete vidět na O2 TV Fotbal v Lize mistrů ve středu proti kyperskému APOELu Nikósie.

[blog_program_info id=“17197053″]

O víkendu nabízí O2 TV Sport a O2 TV Fotbal třeba šlágr české HET Ligy Sigma Olomouc – Slavia Praha:

[blog_program_info id=“17119454″]

JAK KOUPIT O2 TV SPORT NA DEN?

Foto: Instagram, Reuters, vanityfair.com
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru