Tottenham Jiřího HOŠKA: Trpělivost, fyzička a „hřbitov“

Propásnul jsem 3 a půl gólu

Přiznám se, že mi ruply nervy a televizi jsem zlostně vypnul. Takže jsem neviděl ani opakovačku gólové akce Black Cats, ani Eriksenovo vyrovnání zhruba půl minuty poté.

Přečtěte si také: Tottenham Jiřího HOŠKA: Když nejde o život…

Zařekl jsem se, že se k televizi nevrátím, nezapnu si BBC Radio 5 Live, a už vůbec se nepodívám na Twitter, jak se zápas vyvíjí. Sedl jsem do auta, a jel pro děti do české školy (v sobotu navštěvují Českou školu bez hranic).

Opravdu jsem svoje předsevzetí dodržel, což je u mě docela rarita. Syn (logicky fanda Spurs) se mě zákonitě zeptal, jak Totáč hraje. Zapnul jsem rádio a komentátor z White Hart Lane právě dramaticky hlásil, že si „Kane staví míč na značku pokutového kopu proti mladému gólmanu Pickfordovi…“

Harry Kane

Právě jsme projížděli kolem Emirates (hahaha…), když Harry bez potíží zavěsil a spíkr dodal, že „Spurs kráčí jistě k vítězství“. 3 a půl gólu Tottenhamu jsem v reálném čase snad ještě nikdy nepropásl.

Těžko na cvičišti, lehko na bojišti

Moje postřehy tak pramení ze sledování televizního záznamu. Kolega z Evening Standardu Tom, který se na Tottenham specializuje, mi před časem řekl, že Pochettino občas svoje svěřence honí tak, že někteří po tréninku zvracejí. Proti Sunderlandu bylo jasně vidět, že to k něčemu je.

pochettino

Zhruba od 65. – 70. minuty soupeř naše „pobíhání“ kolem šestnáctky, které tedy dlouho k ničemu nevedlo, přestal stíhat.

Dárek od Sama z Německa

Co si budeme nalhávat, pomohl i roztomilý experiment „Big Sama“ Allardyce poslat na hřiště německého nováčka Kirchhoffa, který měl za sebou možná tak 2 tréninky s týmem.

Vytáhlý blonďák předvedl střídání hrůzy, které Robbie Savage označil za nejhorší defenzivní debut v Premier League. Přihlížení gólu Dembélého, laxní ztečování Eriksenovy rány do vlastní sítě a penaltový zákrok…

mousa dembele tottenham

Ale ono když si přivedete do mančaftu kluka, jehož příjmení znamená v překladu hřbitov, nemůžete čekat zábavu k popukání.

Trpělivost se vyplácí

Potěšila mě trpělivost Spurs (já ji tentokrát fakt neměl…), se kterou vyťukávali kombinace na půli Sunderlandu, aby ho nakonec rozleptali. Výborně podle mě zahráli krajní beci Rose Trippierem, kteří dokázali hru roztáhnout do šířky a nabourat taktiku soupeře.

Jo, trošku nám „spratkovatí“ Dele Alli. „Nenápadné“ hození míče protihráče zblízka do obličeje měla být žlutá jako hrom. Ať si chlapec nemyslí, že se rozhodčí na sestřihy zápasů nedívají. Aby se mu to nenasčítalo!

Přečtěte si také: Loni s Blues, letos s Gunners? Petr Čech se může zařadit po bok legend!

Dele Alli

Jeden Dembélé nestačí!

Jinak se moc bavím tím, že prý z Fulhamu kupujeme mladého útočníka Moussu Dembélého. Je to bezvadný joke.

Jak víte, jeden Dembélé už k nám po stejné ose před pár lety přišel. Jen má v křestním jménu o jedno „s“ méně. Nebo si to aspoň tak pamatuju!

Foto: Reuters
Jiří Hošek Autor článku
Jiří Hošek
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru