Revoluční nápad! Phonebloks si sestavíte podle potřeby

Se zajímavou myšlenkou přišel nizozemský vývojář Dave Hakkens, kterému zjevně nevyhovuje současná nabídka chytrých mobilů. Vymyslel proto univerzální smartphonovou skládačku Phonebloks, kterou si každý zákazník složí podle svých potřeb.

Základem je modul s elektronikou, který propojuje všechny další komponenty přístroje. Na základní modul si pak připnete přesně to, co bude od svého smarpthonu očekávat. Vybírat si budete moci z displejů, klávesnic, fotoaparátů, reproduktorů, ale taky z různě výkonných procesorů a podobně.

Že je to utopie? Ano, zatím je Phonebloks jen návrh na papíře, který Dave Hakkens poslal do světa, aby se o projektu dozvědělo co nejvíc lidí. A to se mu podařilo, o „Lego“ mobilu se mluví všude. Sám autor zatím nechtěl sbírat peníze na vývoj svého mobilu, realisticky zhodnotil, že by jich bylo potřeba opravdu hodně a že takový velký projekt zvládne jen konsorcium více velkých firem a dodavatelů.

Nápad je to originální, ale vlastně jen přetavuje postup při výrobě počítačů do segmentu chytrých telefonů. Autorovi se líbí především proto, že takový skládačkový mobil Phonebloks by měl být vstřícnější k životnímu prostředí. Místo abychom vyhodili celý mobil, tak vyměníme jen ty součástky, které budeme chtít vylepšit.

Nechme se překvapit, jestli se projekt podaří realizovat. Fanoušků má už po celém světě hodně. A vám se líbí?

 

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Máme telefon pro každého. Díky výhodnému splátkování si můžete třeba pořídit nový Google Pixel 9 už za 500 Kč měsíčně bez navýšení 
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru