Proč zápas sledovat…

V prvním kole oba dva celky, které budou třetí kolo dohrávat, prohrály. Ve druhém kole už byly oba týmy stoprocentní. Zajímavá je ale především konfrontace proti Slovácku.

Zatímco Sparta na domácí půdě neuspěla a potupně prohrála 0:2, nováček ligy v Uherském Hradišti stejným výsledkem o kolo později zvítězil. V tomto ohledu se tak zdá, že na favorita utkání nečeká nic jednoduchého.

Nová sezona FORTUNA:LIGY v O2 TV: Přes 240 přenosů, TIKI-TAKA i výběr zápasů v multidimenzi

Nepříjemností pro domácí tým je zcela jistě absence tria Filip Havelka – Jiří Kulhánek – Zinedin Mustedanagič. Všichni hráči totiž v Budějovicích hostují ze Sparty a v pondělí se tak ukážou maximálně v hledišti. Další nepříjemností je historická bilance.

Od roku 2002 vyhrály České Budějovice jen dva zápasy, ten poslední navíc před téměř devíti lety. Od té chvíle osmkrát v řadě uspěla Sparta a svěřenci kouče Václava Jílka počítají jen s výhrou.

Řekli před zápasem…

David Horejš, trenér Českých Budějovic: „Po dlouhé době bude vyprodaný stadion. I jako hráč jsem proti Spartě rád nastupoval, vždy byl takový zápas něco navíc. Věřím, že lidi, co přijdou a dali peníze za lístek, budou ze stadionu odcházet spokojení, i s nějakým bodovým ziskem pro nás.“

Jiří Saňák, asistent trenéra Sparty: „Budějovice hrají ligu po čtyřech letech, myslím, že jejich síla bude v nováčkovském nadšení, bude plný stadion. Určitě budou bojovní a budou mít dobrou organizaci hry. V těchto atributech musíme předčít soupeře a vložit do toho naše přednosti.“

Na koho si dát pozor…

Libor Kozák, útočník Sparty

Kvůli obrovské marodce v útoku Sparty má Václav Jílek jen dvě možnosti. Šanci v základní sestavě znovu dostane Libor Kozák, nebo se poprvé od první minuty na hřišti objeví Benjamin Tetteh. I do třetice se očekává první varianta, ačkoliv Kozák zatím nemůže navázat na své dobré jarní výkony v dresu Liberce. Český útočník zatím pálí jednu šanci za druhou a zdá se, že v Českých Budějovicích bude mít poslední šanci na to, aby si své místo v základní sestavě udržel.

Už jste viděli? Taháky 3. kola FORTUNA:LIGY: Zaskočí nováček i Spartu? Na Straku čeká další náročná výzva

Pondělní dohrávku třetího kola FORTUNA:LIGY mezi Českými Budějovicemi a Spartou můžete sledovat na stanici O2 TV Sport. Od 17:40 nebude tento duel chybět ani v multidimenzi na O2 TV Fotbal!

Foto: Profimedia

Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru