O2 talenti na startu – Dominika

Co má společného čokoládové pivo, Shakespeare, kickbox a procesy? To všechno jsou záliby Dominiky Rezníčkové, procesní specialistky. Její zkušenost s Internship programem i další hobby vám prozradí v našem rozhovoru.

Chcete také stáž plnou rozvoje? Chyťte příležitost a vyberte si ji ZDE.

Dominiko, jak jste se dozvěděla o práci v O2 a o možnosti programu Internship?

Loni po návratu ze studijního pobytu v Montrealu jsem se rozhodovala, co dál. Jestli se vrátím do své bývalé práce nebo vyzkouším něco nového. Od kamarádky jsem věděla, že O2 otevírá Internship a hodně si ho chválila. Proto jsem odpověděla na jednu pozici a vyšlo to.

Jak probíhal pracovní pohovor?

Díky milé náborářce jsem nebyla vůbec nervózní. Také si pamatuji, že můj nadřízený mi dál hodně praktickou otázku na prototyp OneCRM. Na to se nedá moc připravit dopředu, při ovládání tabletu se mi klepaly ruce. Ale dopadlo to dobře. Teď, když si na to vzpomeneme, smějeme se. Říká, že žádných dalších otázek nebylo potřeba, hned našel, koho potřeboval.

Co se vám na programu líbilo, co vám ten skoro rok přinesl?

Přínosy bych klidně mohla rozdělit na pracovní a sociální. Hned první den jsem měla ve firmě 40 známých, kterých jsem se mohla zeptat na jakýkoli problém. Nebo jsme jen tak zašli na oběd. A v Internshipu jsem potkala lidi, se kterými se setkávám i mimo kancelář. Program hodně dbá na socializaci a ulehčení nástupu. Začali jsme seznamovacím dnem, pomáhali v ZOO Chleby, snídali s generálním ředitelem atd. Jsme za to fakt vděčná. Internship ale rozvíjí i kariérní stránku, povinné jsou hard i soft skills školení, produktové nebo kariérní poradenství. Aktivit je hodně a neustále přibývají, rozvíjejí se. Je vidět, že Anetě Steiglové, manažerce programu, jde hlavně o to, poskytnout studentům co nejlepší start ve společnosti.

Tým Business Transformation & Architecture

Tým Business Transformation & Architecture

Co by se naopak dalo zlepšit?

Zmíním jen jednu nedokonalost, která ale vyplývá z turbulentního začátku roku v O2. Naplánováno bylo setkání s řediteli jednotlivých divizí, které se bohužel nemohly uskutečnit kvůli organizačním změnám.

Proč a na jaké pozici jste zůstala po stáži v O2?

Přechod na plný úvazek se u mě udál neskutečně rychle. Byla jsem tu jen pět měsíců. Kvůli dizertační práci nám z týmu odjela kolegyně do Austrálie. Můj nadřízený se tedy rozhodl dát mi šanci a já nastoupila jako Procesní specialista oddělení Business Transformation and Architecture. Pracuji na projektu Simple Online Company, který zjednodušuje a transformuje naši společnost.

Co vás přesvědčilo „jít do toho“?

Byla to velká výzva a lákadlo zároveň. Jde o unikátní projekt, příležitost nabrat zkušenosti. Vidět spuštění projektu, sledovat reakce lidí, až dlouho očekávaný systém uvidí a „ošahají si“ ho na vlastní kůži, to jsem si nemohla nechat ujít. Věděla jsem, že skloubit práci se školou nebude vůbec jednoduché, ale bylo jasné, že odmítnutí této šance bych si jednou vyčítala.

Niagara Falls_2To chápu, některé nabídky se těžko odmítají. Pojďme ale opustit práci. Povězte mi, jaké máte koníčky?

Poslední dobou je to opravdu velká všehochuť. Relaxuji při vaření a pečení sladkostí, čtu Shakespearovské tragédie, běhám a novinkou je kickbox. Začala jsem na něj chodit před dvěma měsíci a zatím mě modřiny neodradily. A dá se brát za oficiální koníček i víno :)?

Já myslím, že určitě. A co cestování, to ve vašem seznamu aktivit není?

Když mám volný víkend, tak se ráda procházím po Praze. Jsem tu už šest let a stále objevuji skrytá a nádherná místa. Mám celý seznam míst, věcí, muzeí, které chci vidět, navštívit nebo ochutnat. Musím také ochutnat cokoli z čokolády. Objevila jsem v Dlouhé ulici podnik s čokoládovým pivem, kterému jsem úplně propadla. Voní jako kakao, chutná jako káva, ale je to pivo. Ráda se podívám na dobrý seriál a mám na Slovensku dva psy, tak se tam musím pravidelně ukazovat, aby na mě nezapomněli. A v neposlední řadě mě tam vysílají kolegové, protože ochutnávky pravých slovenských „korbáčikov“, které jim přináším, patří mezi  jejich oblíbené 🙂

Rozstřel:

I tentokrát jsme se zeptali na pár otázek a dali Dominice vybrat jen jednu z možností:

Moře nebo hory: Moře

Pivo nebo víno: Víno

Kočka nebo pes: Pes

Fotbal nebo hokej: Hokej

Kniha nebo film: Kniha

Gauč nebo sport: Sport

– Lenka, Aneta, #O2žije  –

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Balónková certifikace – Internship letí dál
Nahoru