O2 cílí na hipstery. Začalo nabízet mobilní retro telefon

O2 jako první operátor na českém trhu začíná prodávat Telefunk Hipsta Phone. Tento mobil je díky modernímu retro designu, otočnému číselníku i robustní baterii, která vydrží nabitá až 7 dní, vhodný především pro zákazníky, jež preferují práci z kavárny nebo jiných sdílených prostor a rádi si přitom zachovají osobitý styl.

„Před nedávnem jsme představili mobilní telefon pro seniory, který se setkal s velkým ohlasem. Přesvědčili jsme se, že niche marketing zaměřený na menší cílové skupiny funguje. Hipsteři byli proto další logickou volbou,“ říká Martin Žabka z tiskového oddělení O2.

blog

Telefunk z dílny berlínského startupisty Henryho Hobzy umožňuje velmi snadné ovládání prostřednictvím otočného číselníku, který při každém tažení prstem ve směru hodinových ručiček vydává klasický, cvakavý zvuk. Přijmutí hovoru pak předchází retro vyzváněcí tón.

Telefon je vybaven 4G LTE konektivitou, díky které lze z přístroje snadno vytvořit wifi hotspot. Zajímavým doplňkem je také diskrétní kamera s výměnnými filtry umístěná ve sluchátku. Ta umožní zejména milovníkům analogových fotoaparátů pořizovat skvělé retro snímky, které žádný instagramový filtr nenahradí.

Telefon je možné používat samostatně s klasickou SIM. Pro ty, kteří se odmítají vzdát svého chytrého telefonu, nabízí Telefunk také možnost propojení obou zařízení přes USB, wifi nebo bluetooth. „Zabudovaná baterie vydrží až 7 dní aktivního používání. Díky tomu může za pomoci USB kabelu sloužit také jako power banka pro dobíjení dalších zařízení,“ vyjmenovává další výhody Žabka.

O2 nabízí tento telefon za cenu 2 995 korun, a to jak na e-shopu, tak i ve vybraných  O2 Prodejnách v lokalitách Prahy 7 – Letná a Prahy 10 – Krymská.

 

Hlavní výhody telefonu

  • jednoduché a přehledné ovládání
  • možnost propojení přes USB, bluetooth nebo wifi k chytrému telefonu
  • široká paleta barev
  • 16 Mpx (důmyslně skrytá čočka fotoaparátu ve sluchátku)
  • klávesové zkratky k nejdůležitějším kontaktům a nejpoužívanějším funkcím
  • možnost dokoupení komplemetů – držák na kolo či kožená, „nářaďová“ brašna

 

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Smartphony Google Pixel dobývají český trh. Jen u O2 k nim zákazníci dostanou tarif O2 TV HBO a Sport na 6 měsíců zdarma
Nahoru