Štědrý den i Silvestra tráví Češi brouzdáním na Googlu a YouTube

Co o českém národu prozrazuje taková veličina jako datový tok v síti O2? Překvapivě mnoho – třeba, že mezi nejnavštěvovanější webové stránky patřily 24. 12. a 31. 12. Google a YouTube. Ze sociálních sítí zaznamenal v síti O2 největší návštěvnost Facebook. Během silvestrovských oslav se lidé věnovali oslavám nejen vlastním, ale zajímali je také jejich přátelé na sociální síti. Od jedenácté hodiny dopoledne až do jedné hodiny po půlnoci. Samozřejmě s výjimkou půlnoci, kdy všichni odložili mobil kvůli přípitku a sledování ohňostrojů.

facebook_silvestr_mobilni_sit

Mobilní datový provoz na Facebooku

Vánoční večeře se v Česku podává v 18 hodin

„Zřejmě nejběžnější čas podávání vánoční večeře je kolem 18. hodiny. Stejně jako vloni to prozrazuje pokles datového provozu v síti O2, který ovšem vzápětí vzrostl na původní hodnoty,“ říká Hany Farghali, tiskový mluvčí společnosti Telefónica Czech Republic. Kolem 18. hodiny totiž celkový datový provoz v síti O2 klesá zhruba o polovinu oproti hodnotě ze svátečního odpoledne. Hned poté se ale datový provoz začne opět zvyšovat a poměrně vysoká se udrží až do 23 hodin.

Štědrovečerní datový klid ale netrvá dlouho. Jakmile pod stromečkem objevíme nový chytrý telefon nebo tablet, začínáme poznávat jeho možnosti. Graf níže ukazuje téměř dvojnásobné zvýšení datového provozu pro online hry, které jsou ideálním testovacím nástrojem především pro mladé lidi.

datovy_provoz_stedry_den

Datový provoz na Štědrý den

Slováci jsou stále naši bratři

V období vánočních svátků (24. – 26. prosince) volali lidé z mobilní sítě O2 nejčastěji na Slovensko, do Německa a do Rakouska, následovala Velká Británie, Rusko a Polsko. Do nového roku si po telefonu přáli lidé v České republice nejvíce s lidmi na Slovensku, Německu a v Rusku. V první hodině Nového roku směřovalo na Slovensko více než deset tisíc hovorů, každý trval v průměru dvě minuty. Vyplývá to ze statistik mezinárodního volání v síti mobilní komunikace O2.

mobilni_data_online_hry

Využívání mobilních dat v online hrách

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek AirPods za 75 korun měsíčně? U O2 ano! 
Nahoru